A címvédés nehéz, de mint kiderült, nem lehetetlen

Akt.:
A címvédés nehéz, de mint kiderült, nem lehetetlen
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Minden bizonnyal jövőre is közös csapatot alkot majd az immár kétszeres bajnoki debreceni-nyíregyházi formáció.

A debreceniek és a nyíregyháziak által az országos csapatbajnokság döntőjében közösen szerzett 427 pontból negyvenöt ott ült a szerdai sajtótájékoztatón, amelyen a DSC-SI-NYSC címvédése volt a téma. Vagyis a távol- és hármasugrásban induló Pál Robin valamint a 400, 800 és 4×400 méteren érintett Osváth Krisztina példája is mutatta, hogy a két keleti megyeszékhely összefogása nélkül nem született volna meg ez a siker, minden egyes pontra szükség volt.

– Mondta is Spiriev Attila, a szövetség sportigazgatója, hogy élete egyik főművének tekinti, hogy egy csapatba tudta állíttatni a más sportágakban komolyan rivalizáló két várost – mosolygott Vas László, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Jó érzés volt Székesfehérváron nyíregyházinak lenni, és érezni azt, a rivális csapatok tagjai azt számolgatják, hogy miként tudnak megelőzni bennünket. Ugyan az első nap után csak négy ponttal vezettünk a Honvéd előtt, de sokan már akkor gratuláltak az elsőségünkhöz.

at1

– Azért nem volt ez ilyen egyszerű, mert egy dolog a papírforma és a ranglista, egy másik pedig az, hogy mit váltunk abból valóra – jelezte Pál Robin, hogy azért nem adták ingyen az elsőséget. – Sérülten én is csak a csapat miatt indultam el, más kérdés, hogy hármasugrásban így is az egyéni legjobbamat értem el. Címet védeni sosem könnyű, nekünk sikerült, és tényleg nagyon egységessé kovácsolódott ez a csapat, remélem lesz közös folytatás.

Erre Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője bólogatott, hiszen debreceni kollégájával már egyeztettek a folytatásról. Lapunk kérésére a bajnoki címmel megszerzett pénzdíj (ötmillió járt az elsőségért, ezt pontarányosan osztják el a két klub között, a nyíregyházi atléták nagyjából 190 pontot szereztek a 427-ből) sorsáról is beszélt a sportvezető.

– Az atlétikának kevés a piaci alapú bevétele, viszont az önkormányzati és a szövetségi műhelytámogatás kiegészítésre szorul, így abban is helye van a most megnyert díjnak – így Kósa Árpád, aki üdvözölte a szakág egész éves sikereit is. – Ugyanakkor ez a sport is költséges, sok utazással, edzői bérekkel, de várhatóan marad arra keretünk, hogy a sikereket elért sportolókat is jutalmazni tudjuk.

Ha valaki, az egész évben remeklő Osváth Krisztina is megérdemli az elismerést. A csengeri származású versenyző az egyik legpokolibb számban, négszázon is szerepel, ráadásul úgy, hogy a szóbeszéd szerint nem képes elfáradni az egykörös viadal során.

– Most azért nem esett olyan jól a négyszáz, kifutottam magam, de máskor tényleg előfordul, annyira spórolok az elején az erőmmel, hogy a végére még marad bennem – mondta a válogatott versenyző. – Fejben kell még felnőnöm a feladathoz, el kell hinnem, hogy képes vagyok legyőzni azt a két versenyzőt, aki a hazai prondon négyszázon rendre megelőz. Ezzel együtt az éves teljesítményemmel és a csapatbajnoki eredményekkel is elégedett vagyok.

Hát még a bajnoki címmel, amelyhez az eseményen jelen lévő sportcentrumos élsportigazgató, Sitku Ernő ugyancsak gratulált az érintetteknek.
hirdetés