A Continental Arénában már pattognak a labdák

Akt.:
A Continental Arénában már pattognak a labdák
© Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – Ugyan hivatalosan még nem kezdték meg a felkészülést az NB I. B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks játékosai a következő szezonra, néhányan közülük már részt vesznek foglalkozásokon a Continental Arénában. No, nem arról van szó, hogy a profi kosarasok szántják fel a parkettát, egyelőre csak segítőként irányítják a munkát.

Siska János vezetőedző mellett Herczku Márton utánpótlásedző, a felnőtt csapat tagjai közül Czinger Zoltán, Czura Attila, Szondi Ákos és Vaskó György, valamint az NB II.-es Sunshine-NYIKSE játékosa, Takács Máté vezényli a feladatokat a Cápák képzőtáborában.

Szakszerű bemutatás

A foglalkozásokon negyvenöt, egy-két kivételtől eltekintve tíz-tizenhat éves gyerek vesz részt. A délelőtti programban a bemelegítéssel, nyújtással, prevenciós edzésekkel foglalkoznak a gyerekek, amit aztán a hétköznapokban a saját egyesületükben is gyakorolni tudnak. Általános jelenség a táborban, hogy a felnőtt játékosok szakszerűen megmutatják és vezetik a gyakorlatokat, a kicsik megpróbálnak imponálni a nagyoknak azzal, hogy minél pontosabban elvégzik a feladatot. Habár a gyerekek délelőtt sem unatkoznak, mindenki örömére délután már a labdázás kerül előtérbe.

Jövő hétfőtől aztán a felnőtteknél is beindul a munka, hiszen megkezdődik a tényleges felkészülése a nyíregyházi csapatnak.

MK
hirdetés