A csapatérdek legyen az első!

A csapatérdek legyen az első!
© Joe Prophet jövője egyelőre még bizonytalan a csapatnál | Fotó: Csáki Szilárd
A bajnoki rajtig még két fellépés vár a Marso-NYKK férficsapatára.

Ha a sviti, tornagyőzelemmel végződött fellépés kapcsán azt írtuk, hogy nem feltétlenül ilyenkor kell meccseket nyerni, akkor a három vereséget hozó Nyíregyháza Nagydíjat követően vigasznak megteszi ugyanez a megállapítás.

Ezzel együtt örömtüzek azért nem gyúltak a Marso-NYKK élvonalbeli férficsapatánál Jászberénytől (77–85), a szlovák Svittől (106–110, kétszeri hosszabbítás után) és az Alba Fehérvártól (72–91) elszenvedett vereség után.

– Azért jobb nyerni, mint veszíteni, ez kétségtelen, ráadásul ezen a tornán kiütköztek azok a hibáink, amelyektől tartottam előre is – mondta Sitku Ernő, az október 11-i, Zalaegerszeg elleni hazai bajnoki rajtra készülő nyíregyháziak vezetőedzője. – Ezek közül az a legfőbb, hogy az egyéni érdekeket nem mindig tudjuk a csapatérdek mögé helyezni. Pedig a legfontosabb mindig az lenne, hogy a csapat nyerjen, hogy ki játszik jól, az másodlagos. A másik gondot az okozta, hogy a tesztelt amerikai játékos, Joe Prophet egy edzéssel és egy dobóedzéssel a háta mögött szállt be a csapatba, így amikor ő a pályán volt, kevésbé tudtuk alkalmazni azokat a taktikai elemeket, amelyek máskor már jól működtek. Az ő sorsát még nem döntöttük el, néhány edzésen még köztünk marad, aztán foglalunk állást a jövőjével kapcsolatosan.

(A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2014. szeptember 30-i számában.)További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés