A csata elveszett, de a háború megnyerhető

Vacsi Evelin (9) és a nyíregyházi csapat nagy csatában maradt alul a rangadón
Vacsi Evelin (9) és a nyíregyházi csapat nagy csatában maradt alul a rangadón - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A negyedik szettben közel járt a győzelemhez a Fatum, amely több, mint kétórás meccsen vesztett a Vasas otthonában.


Sorsdöntőnek kiáltották ki a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapat Vasas elleni idegenbeli fellépését és valóban, az alapszakasz második helyének megszerzéséről volt hivatott határozni a találkozó. Bár még ez sem teljesen igaz… Ugyanakkor régen rossz lenne, ha ezen az összecsapáson múlna a felek sorsa, elvégre a rájátszásban szinte bizonyosan lesznek még ennél „melegebb” pillanatok, amikor már tényleg nem lehet bakizni.

Mindenesetre a nyírségiek egy felettébb rossz sorozat lezárása érdekében iparkodtak, meglehetősen régen győztek ugyanis bajnoki mérkőzésen az angyalföldiekkel szemben, Pláne, idegenben… Némileg rontotta a vendégek esélyeit, hogy továbbra sem tudják bevetni a térdsérüléssel bajlódó Josefina Fernandezt, a spanyol-argentin kulcsember nélkül pedig több, mint két órás ütközetbe bonyolódtak a házigazdával. Néhányan több szívinfarktus hordtak ki lábon a rangadó közben, amely beigazolódott, miért ez a két együttes lehet a címvédő Békéscsaba kihívója. Fordulatokban nem volt hiány, a negyedik szett végjátékában karnyújtásnyira került a sikertől a Nyíregyháza, de a fővárosi együttes kicsikarta a döntő szettet, amelyben felülkerekedett. Így a Vasas lépéselőnyhöz jutott, miként az is igaz, a Fatum már nem zárhat a harmadik helynél rosszabb pozícióban és ki tudja, mi történik még a hátralévő két körben… A csata elveszett, de a háború még megnyerhető!

KM-KT

Röplabda: NB I. női

Vasas–Fatum-Nyíregyháza 3:2 (-21,16, -21, 24, 12)

Folyondár utca, 400 néző, v.: Adler L., Mezőffy Zs.

Fatum: Genesis F. , Villám L., Vacsi E., Valdez, Szombathelyi Sz., Kalotai Zs. Csere: Isis F., Tóth F. (liberók), Kundrák E., Leidgeb N., Andrejkovics A. Edző: Horváth András.

Horváth András: – A második játszma kivételével kiélezett meccset vívtunk, sajnos a legrosszabbkor követtünk el egy-két hibát, ami döntőben bizonyult, ezzel együtt a csapat jól játszott.
hirdetés