A csattanó a végére maradt

Labdarúgó NB III. Tisza-csoport, 15. forduló: a párosítások közül kiemelkedik a Nagyecsed–Várda SE összecsapás, amelyen az listavezető fogadja a másodikat, egymás között eldöntve az őszi elsőség sorsát.

Rendezni sem lehetett volna jobbat: az utolsó fordulóban egymás ellen játszó csapatok mérkőzésén dől el az őszi elsőség sorsa. A labdarúgó NB III. tizenötödik játéknapján a listavezető, a Nagyecsed és a második Várda SE méri össze erejét – ismerve a csapatok szurkolótáborát garantáltan nagyszerű hangulatban.

A tabellán mindössze egy hely választja el a feleket egymástól, mégis más-más utat tettek meg az őszi zárómeccsig. A hatodik forduló után aligha gondoltuk volna, hogy ez lesz az ősz mérkőzése, hiszen az ecsediek százszázalékos teljesítménnyel álltak az élen, a Kisvárda viszont két-két győzelemmel, döntetlennel és vereséggel a kilencedik helyről, tíz pont lemaradással várta a folytatást. Most mindössze egy pont a differencia, de nem volt ez mindig így: a Várda SE a tizenkettedik játéknap után, hét győzelemmel a háta mögött átvette a vezetést, igaz elég volt egyetlen pici botlás (már amennyire a nyírmadai döntetlent annak lehet nevezni…) ahhoz, hogy a Nagyecsed visszaelőzzön.

Nem sok híja volt, hogy ne ez a két csapat várja az első-második helyről a zárókört. Az előző játéknapon ugyanis mindketten hátrányból fordítottak – a győztes gólt a hosszabbításban szerezve. A nagyobb bravúrt a Feczkó-legénység hajtotta végre, amely a hazai pályán a korábbi hat meccsét kapott gól nélkül hozó Hajdúböszörménynek vágott hármat – hét perc alatt, emberhátrányban. A Kisvárda az Ibrány ellen hozta a meccset 0–1-ről 2–1-re, gondoskodva arról, hogy az ősz meccsének nevezhessük a nagyecsedi fellépését.

Zárófordulóról lévén szó, valamennyi csapat számára fontos az eredményes szereplés, a nagyecsedi meccsen kívül rendeznek még további három megyei rangadót is. Minden mérkőzés vasárnap 13 órakor kezdődik, az egyetlen megyebeli érdekeltség nélküli összecsapás a Berettyóújfalu–Hajdúszoboszló lesz.

15. forduló: szakvezetői várakozások

Nagyecsed (1.)–Várda SE (2.)
Feczkó Tamás, nagyecsedi edző: – Múlt heti győzelmünkért igen nagy árat fizettünk, de megérte. Az biztos, hogy a két csapat nagyon jól ismeri egymást, de szolgálunk majd egy-két meglepetéssel. A Kisvárda elleni mérkőzéseknek mindig van pikantériája, az, hogy most az őszi elsőség a tét, további jelentőséget ad neki. Mindkét csapat a támadófutballt részesíti előnyben, így biztos, hogy jó mérkőzés fog kikerekedni belőle. Szerintem többen lesznek, mint egy MTK– vagy egy REAC-bajnokin. Csodálatos szezon van mögöttünk, amit győzelmekkel kezdtünk és szeretnénk emlékezetes győzelmekkel zárni.
Kocsis János, kisvárdai edző: – Sokan azt mondják, hogy az év mérkőzése lesz, azonban ez is csak egy a harmincból és itt is csak három pontot lehet szerezni. A csapattal kapcsolatosan elmondhatom, hogy mindenki egészséges és a lehető legjobb összeállításban lépünk pályára, és bízom benne, hogy ki tudjuk szolgálni a kilátogató közönséget.

Tiszakanyár (14.)–Volán-Sényő (15.)
Virovecz Pál, tiszakanyári edző: – Az elmúlt hétvégi siker folytatásaként ezt a mérkőzést is meg kívánjuk nyerni. Ezzel keveset törlesztenénk a hazai publikummal szembeni bőséges adóságunkból.
Rubóczki Tibor, sényői játékos-edző: – A hétvégén jó eredményt értünk el, jó lenne idegenben is pontot szerezni. Ha olyan fegyelmezetten játszunk, mint a Kemecse ellen, akkor lehet esélyünk a jó eredmény elérésére.

Ibrány (10.)–Balkány (16.)
Kántor Zsolt, ibrányi játékos-edző:
– Nem számítok könnyű mérkőzésre, éppen azért a játékosoktól azt várom, hogy megfelelő hozzállással, az utolsó energiatartalékokat mozgosítva mindent megtesznek a győzelem érdekében, azért, hogy szépen tudjunk búcsúzni a közönségünktől.
Vadon Lajos, balkányi edző: – Akkor lenne esélyünk, ha az Ibrány serdülő kettő állna ki ellenünk. Elmegyünk, játszunk jót, és reméljük, tavasszal már jobb csapattal fogunk nekivágni a csapatnak.

Nyírmada (3.)–Tuzsér (9.)
Szilágyi Bertalan, nyírmadai edző: – Utolsó hazai mérkőzésünk az őszi szezonban, amelyen illene az itthoni mérlegünkön kozmetikázni, ugyanis idegenben öt ponttal többet szereztünk, mind Madán. Ha ez sikerülne, akkor zsinórban ötödször is a dobogón ragadhatunk. Bízom benne, hogy a fiúk csak a mérkőzésre koncentrálnak.
Nagy Gábor, tuzséri szakmai igazgató: – Szeretnénk szépen búcsúzni a szezontól. Jó lenne, ha a csapat erre az utolsó meccsre megfelelően összeállna és eredményesen jönne le a pályáról. Ezalatt már az egy pontot is értem.

Nyíregyháza Spartacus II (6.)–Hajdúböszörmény (4.)
Balogh Zoltán, a Spartacus II edzője: – Volt szerencsém látni a Böszörmény legutóbbi mérkőzését, melyen nagyon pechesek voltak. Vasárnapi vendégünk nagyon szervezett futballt játszó csapat. Az elmúlt héten gyengébb játékkal is sikerült nyernünk, remélem, most jó a teléjesítmény győzelemmel párosul.

Kemecse (7.)–Létavértes (11.)
Koskovits György, kemecsei edző:
– Az őszi szezon ráment a csoport erejének feltérképezésére, melyből kiderült, hogy az előttünk álló csapatok többéves munkafolyamat gyümölcseként érnek el jó eredményeket. Ez a járható út. Remélem, sikerül győzelemmel búcsúzni közönségüngtől, ezzel lezárva a kemecsei labdarúgás eddigi legsikeresebb esztendejét.

Diósgyőr II (5.)–Tiszalök (12.)
Mirgai László, tiszalöki edző:
– Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy játékosaim ezen a héten sincsenek olyan lelkiállapotban, ami okot adhatna a bizakodásra. A csapat körül nem sok minden változott, de bízom benne, hogy mindenki megmutatja, hogy igazi sportember, és a hozzáállásunk nem fog változni, és talán akkor ponttal vagy pontokkal sikerülne hazatérni a Diósgyőr otthonában.

– Bodnár Tibor –
hirdetés