A csempészcigi “postakocsin érkezett”

A csempészcigi "postakocsin érkezett"
A csempészcigi "postakocsin érkezett"
A kölcsei határőrök és a beregsurányi határőr bűnügyi felderítők szinte már rendszeresen szerveznek akciókat a határ mentén illetékességi területükön. Rutinszerű volt legutóbb 2006. október 3-án hajnalban is összehangolt tevékenységük.

Öt óra előtt néhány perccel járőrük láttán Fülesd térségében egy közeledő VW Transporter visszafordult Kölcse irányába.

A határőrök megkülönböztető jelzést használva utána eredtek, és a község sonkádi kijáratánál megállásra kényszerítették a fehér járművet. Jövedéki orgazdaság megalapozott gyanúja miatt a gépkocsit vezető hajdúnánási 34 éves férfit előállították, mivel a Tranzitban 35 ezer doboz mesterkartonokba csomagolt ukrán zárjegyes cigarettát találtak a végek őrei.

Még be sem érkeztek „zsákmányukkal” a kirendeltségre, amikor egy időben és térben egyaránt szokatlan zöld kisteherautóra lettek figyelmesek Sonkád belterületén. Ebben az időpontban, ráadásul ebben a térségben nem szokott előfordulni postakocsi. Utána is eredtek a végváriak, de a zöld, Posta felirattal és emblémával ellátott gépkocsi szaporára vette a dolgot.

Az időközben értesített rendőrök Penyigénél az utat lezárták, a határőrök pedig a postások kocsija mellé húzódva azt megállásra kényszerítették.

Ez a jármű is tele volt ukrán zárjegyes cigarettával, szám szerint 30 ezer dobozzal.

A posta tulajdonában lévő kocsit is egy hajdúnánási – 28 éves – férfi vezette.

A két gépkocsiban közel 30 millió forint értékű Next márkájú cigaretta volt, amelynek eredetével a két férfi nem tudott elszámolni.

Az illetőket a járművekkel és a 65 ezer doboz cigarettával a határőrök átadták a Vám-és Pénzügyőrség Nyíregyházi Vámnyomozó Hivatal munkatársainak.

– Tanyik József –
hirdetés