A csipkéről is híres Nagykálló

Csipkekiállítás
Csipkekiállítás
Nagykálló – A nagykállói anzix program rövid barangolásra invitálta a résztvevőket.  A csipkéről is híres Nagykálló 2006.10.15. video

A Csipkekészítők II. országos találkozóját rendezik Nagykállóban október 13-15 között. Az első nap a Magyar Csipkekészítők Egyesületének és a nagykállói csipkeverőkör közös kiállítása kápráztatta el az érdeklődőket.

A koraesti rendezvény azt mutatta, hogy a csipkekészítők is szeretnek mulatni, énekelni és táncolni. Az esten közreműködött a Kállai Kettős Néptáncklub, a Bürkös Zenekar, a Gilice Népdalkör, a Talán Teátrum, a Kelet Gyöngyei Hastáncklub. Este a táncházban szatmári táncokkal ismerkedhettek meg a fiatalok Antal István örökös aranysarkantyús táncos irányításával.

Szombaton csipkekészítő bemutató, majd a Pöstyén és környéke csipkevilágáról hangzott el egy beszámoló Kovács Tibortól. Érdekes volt – a vendégeknek mindenképpen – a nagykállói anzix elnevezésű program, amelyben rövid barangolásra invitálták a résztvevőket. Vasárnap délelőtt az előző napon elméletben megismert Pöstyén és környéki vertcsipke készítésével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

– Nagy István Attila –
hirdetés