A csípős paprikakivonat meghozta a kapókedvet

Éjfél előtti időpontban fogta Szalanics Alexandra az utolsó nyári halát. A zsákmánnyal kivívta édesapja, Szalanics Zoltán elismerését is
Éjfél előtti időpontban fogta Szalanics Alexandra az utolsó nyári halát. A zsákmánnyal kivívta édesapja, Szalanics Zoltán elismerését is - © Fotó: Molnár András
Nyíregyháza, Oros – A kánikulai hőségriadó sem riasztja vissza a horgászokat, hogy felkeressék a vízpartot.

Így a Kálmánházán élő Szalanics Alexandra és párja, Molnár András is felkeresték szeretett vízpartjukat, az orosi Erdélyi-major horgásztavát augusztus utolsó napján. Éjszakai horgászatra készültek, ahová Alexandra édesapja, Szalanics Zoltán is elkísérte őket.

Lehűlt gyorsan a hőmérséklet

– Az ősz előjeleit is megfigyelhettük a horgászatunk során, hiszen pillanatok alatt lehűlt a levegő hőmérséklete, mégpedig olyannyira, hogy volt, amikor pulóverben is fáztunk. Bíztunk abban, hogy majd a halak megmozgatnak minket az éjszaka folyamán, persze, tenni is kellett értük, hogy a nagyok is megizzasszanak bennünket – elevenítették fel az élményeket a fiatalok, majd Alexandra folytatta:

– András más keveréket alkalmazott, csípős paprikakivonatot csempészett az etetőanyagomba. Ez az apró változtatás hozta meg végül a pontyok kapókedvét. Az órát nézve a horgászat ideje hamar elrepült, mint ahogy az idei nyár is. Összepakoltuk hát vizes felszereléseinket, amit immár a nyár végi hajnali párának köszönhettünk.

KM

Címkék: , ,hirdetés