A dobogó tetejére lőtték magukat

A dobogó tetejére lőtték magukat
© Az országos bajnok fiúcsapat és az egyéniben ötödik helyezett Vékony Orsolya
Babicz Sára újra remekül döntőzött, a nyolcadikról a második helyre küzdötte fel magát.


A Nyíregyházi PLE versenyzői az elmúlt időszakban két jelentős viadalon vettek részt a Győr melletti Győrszentivánon, és mindkét megmérettetésen érmet szereztek.

Előbb a 9. Hungarian Open elnevezésű nemzetközi versenyre került sor, amelynek légpisztoly 40 lövéses versenyszámában Babicz Sára a második helyezést szerezte meg. A válogatott sportoló az alapverseny során 373 egységet teljesített, ezzel a nyolcadik helyen jutott a nyolcas fináléba. Sáráról közismert, hogy remek döntőző, és ezt újfent bizonyította, 199.5 köregységet teljesített, menetközben többször az élre állt, ám végül meg kellett elégednie az igen értékes második helyezéssel. Az aranyérmet a szerb Zorana Arunovics szerezte meg 202.3-as eredménnyel.

Ugyancsak Győrszentiván volt a házigazdája a serdülő országos bajnokságnak, ahol a nyíregyháziak egy aranyéremmel és két ötödik helyezéssel 11 olimpiai pontot gyűjtöttek. A bajnoki címet a légpisztolyos fiú csapat szerezte meg Agárdy Vilmos, Sándor Ferenc, Vareha Attila összetételben, míg az ötödik helyezések Agárdy Vilmos és a szintén légpisztolyos versenyszámban szereplő Vékony Orsolya nevéhez fűződnek.
 

Országos bajnokság
Serdülő, Győrszentiván

Fiúk: Légpisztoly (40 lövés). Egyéni: 5. Agárdy Vilmos (Nyíregyházi PLE) 342. Csapat: 1. Nyíregyházi PLE (Agárdy Vilmos 342, Sándor Ferenc 329, Vareha Attila 322) 993.
Lányok: Légpisztoly (40 lövés). Egyéni: 5. Vékony Orsolya (Nyíregyházi PLE) 333.

 
hirdetés