A dobogóra szeretnének motorozni

A dobogóra szeretnének motorozni
© Fotó: KM-archív
Nagyhalász – A nagyhalászi páros Európa-bajnokságon a tartalékoknak is döntő szerepük lehet.

Az előrejelzések alapján szombaton kellemes idő és nagy izgalom vár azokra, akik kilátogatnak majd a nagyhalászi Speedway Ringre. Itt rendezik a salakmotoros páros Európa-bajnokság első elődöntőjét, amelyen nem kicsi a tét. Innen a dobogósok jutnak a dániai kontinensbajnoki fináléba. Visszatérve Nagyhalászra, a hét végi startgépes tréning ismét jól sikerült, minden készen áll a rangos esemény megrendezésére.

Három a magyar…

A hét nemzet párosai huszonegy futamban döntik majd el a sorrendet. A tartalékként nevezett motoros csapatának bármelyik tagja helyett starthoz állhat, de nem korlátlanul, ő is csak maximum hat futamot teljesíthet miként a többi versenyző. A magyar színeket Fazekas Dennis, Magosi Norbert és Benkő Róbert képviselik. A tartalék versenyző jóvoltából van lehetőség a taktikázására is, hiszen egy adott futamban mindig a legütőképesebb duót lehet indítani.

– Nem titok, hogy szeretnénk, ha a mieink dobogóra állnának, azaz bejutnának a dániai döntőbe. Ez nem teljesíthetetlen elvárás a szakág és a lelkes szurkolók részéről is – tudatta Jacsó Tibor szakágvezető.

Csere volt a németeknél

Mivel a versenyzők szinte minden hétvégén motoroznak, a sérülés mindig benne van a pakliban. Így volt ez Fazekas Dennissel is, akinek szerencsére már javulóban van a válla. Többen hosszúpályáznak is, a legutóbbi ilyen versenyen sérült meg a német Martin Smolinski, aki nem tud indulni. A helyére az a Ronny Weiss került, akinek nem ismeretlen a halászi ovál. Tavaly áprilisban az országos bajnokság második fordulójában Magosi Norbert és Tabaka József mögött a harmadik helyen zárt.

ML

Rajtlista

Ukrajna: 1. Aleksandr Loktaev, 2. Andriy Karpov, 15. Stanislav Melnyichuk
Szlovákia: 3. David Pacalaj, 4. Ján Mihálik.
Magyarország: 5. Magosi Norbert, 6. Fazekas Dennis, 17. Benkő Roland
Finnország: 7. Tero Aarnio, 8. Jesse Mustonen
Németország: 9.Ronny Weis, 10. Valentin Grobauer
Lettország: 11. Andžejs Lebedevs, 12. Kasts Poudžuks
Norvégia: 13. Glenn Moi, 14. Lasse FredriksenTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés