A dohai győzelmek után Djokovics vár Marcira

Akt.:
Fucsovics Márton
Fucsovics Márton - © Fotó: AFP
Nyíregyháza – Az előző esztendőt győzelemmel búcsúztatta, az újat sikerrel köszöntött Fucsovics Márton.

A világranglista 36. helyén jegyzett nyíregyházi teniszező a dohai ATP 250-es tornán (1 416 205 dollár, kemény pálya) előbb párosban lépett pályára.

Az argentin Guido Pellával az oldalán 2:0-ra (6:3, 6:4) nyert az első helyen kiemelt, a világranglistán hetedik helyen álló Jammie Murray, Bruno Soares (brit, brazil) duó ellen. A négy közé jutásért a Santiago Gonzalez, Aisam-Ul-Haq Qureshi (mexikói, pakisztáni) párossal találkoznak csütörtökön Marciék.

Kedden már egyesben fogott ütőt a katari versenyen, ellenfele az a romám Marius Copil (60.) volt, aki 2016 októberében Budapesten 2:0-ra legyőzte Fucsovicsot. Dohában a román az első szettben 3:2-re vezetett, ám ekkor belelendült Marci és két brékeléssel 6:3-ra behúzta a nyitó etapot. A folytatásban a szett második felében kétszer nyerte el ellenfele adogatását és 6:2-re nyert. Dicséretes, hogy az egy óra tizenhárom perces meccsen Marci esgyszer sem veszített el adogatását, az egyiknél négy bréklabdát is hárítani tudott.

A folytatásban nehéz és nagy meccs vár Marcira, hiszen ismét szembenézhet a világranglista élén álló szerb Novak Djokoviccsal.
hirdetés