A dombrádiak nyomába sem értek

Akt.:
A Dombrád imponáló fölénnyel, eddig veretlenül menetelve nyert bajnokságot
A Dombrád imponáló fölénnyel, eddig veretlenül menetelve nyert bajnokságot - © Fotó: Tóth János
Dombrád – A bajnoki cím megszerzése után immár a veretlenség megőrzése a cél.


A dombrádiak egy éve még lecsúsztak a feljutásról, az aktuális szezonban viszont nem ismertek pardont. A megyei másodosztályú futballcsapat az Ajak elkalapálásával négy körrel a befejezés előtt elhódította a bajnoki címet a Nyírerdő-csoportban. Méghozzá imponáló mutatóval: a huszonnégy eddigi fellépésből csupán háromszor ikszelt, huszonegy győzelem mellett száztizenhat gólt termelt, aminek nyomába sem érnek a riválisok.

– Azt gondolom, bármely osztályról legyen szó, bajnoki címet nyerni óriási dolog, ehhez gratulálok a játékosoknak – szögezte le Kató István, a Dombrád edzője. – Természetesen az elért sikerhez szükség volt a város vezetésnek támogatására, az egyesület elnöke, Tóth János úr elhivatottságára, Király Norbert szervező készségére, a szponzorok összefogása, nem utolsósorban a szurkolók biztatására. Mindez együtt eredményezte azt, hogy mondhatjuk, magabiztosan végzünk az élen, amit mindenkinek köszönök. Bízom benne, hogy a lendület kitart és veretlenül zárjuk le ezt a nagyszerű sorozatot. Dávid Róbertnek pedig azt kívánom, hogy maradjon a góllövőlista élén.

Immár csupán egy feladat megoldása vár az illetékesekre. A Tisza-partiak ugyanis megfordultak már az első osztályban, de tartósan megragadni nem tudtak. A további liftezés megakadályozása pedig nem ígérkezik egyszerű mutatványnak.

– Nyilván az lesz a cél, hogy hosszabb távon megkapaszkodjunk – közölte a dombrádi szakvezető. – A nyáron arra törekszünk, hogy a lehetőségekhez mérten a hiányposztokra igazoljunk, de ez még odébb van. Természetesen sok munka vár ránk, mert nagy kihívás mindannyiunknak a magasabb osztályú szereplés. Úgy látom, a városban van igény minőségi futballra, több olyan szurkolót láttam az utóbbi időben a meccseken, akik korábban nem jártak ki a pályára.

KM-KT


Különleges kapuscsere

Nemes gesztus volt Kató Istvántól, hogy az Ajak elleni mérkőzés 85. percében pályára küldte a bajnokcsapat tartalékapusát, Oláh Csabát. A történetet az teszi különlegessé, hogy a tizennyolc éves hálóőrnek – születési rendellenesség miatt – csaknem teljes egészében hiányzik a jobb kézfeje. A cerberus az ifjúsági együttesben rendszeresen védett, felnőtt bajnoki mérkőzésen viszont most debütált.
hirdetés