A döntő lesz a legjobb edzés

Fucsovics Márton még vár egy meccs Canberrában a hétfőn kezdődő Australian Open előtt
Fucsovics Márton még vár egy meccs Canberrában a hétfőn kezdődő Australian Open előtt - © Fotó: huntennis.hu
Nyíregyháza – Az Australian Open főtáblája előtt a canberrai verseny fináléjában lép pályára Fucsovics Márton.

Már tudja, hogy ki vár rá Melbourne-ben, az év első Grand Slam-tornáján, az Australian Open főtábláján (ahol ő maga is debütálni fog), de továbbra is ragaszkodik Canberrához Fucsovics Márton (85. a világranglistán). Az elsőszámú magyar férfiteniszező jól mondta fel az újabb francialeckét, folytatta győzelmi sorozatát, idei hatodik egyes mérkőzéséből az ötödiket is megnyerte, ezzel bejutott a 75 ezer dollár összdíjazású, keménypályás viadal döntőjébe.

Az sem csökkenti a Maxime Janvier (384.) elleni siker értékét, hogy az ausztrál fővárosban esedékes viadalon most először veszített szettet, és „csak” 6:3, 4:6, 6:2-re nyert, miközben azért a győzelme nem forgott veszélyben. Marci ezzel a virtuális, élő világranglistán a 79. helyre lépett előre, vagyis elvileg top nyolcvanas játékos lett, és ha megnyeri az olasz Andreas Seppi (87.) elleni szombati döntőt, akkor a számítások szerint 73. helyezettként kezdheti meg az Australian Opent. Melbourne-ben a moldovai Radu Albot (88.) lesz az ellenfele az első fordulóban. Mert miközben Canberrában menetel, nem kizárt hogy a gondolatai már az év első igazán nagy versenyén járnak.

– Nincs annál jobb, mint tétmeccsekkel felkészülni az év első jelentősebb viadalára, az Australian Openre, és megnyugtató a tudat, hogy főtáblás vagyok – mondta a még Canberrában megszólaltatott Fucsovics Márton. – A teniszben is a meccs a legjobb edzés, így aztán ideálisnak mondható a felkészülésem. Az időzónán belül vagyok, a szombati döntő után este át tudunk repülni Melbourne-be, úgyhogy nem ér kár amiatt, hogy sorra nyertem a meccseket. Érdekes, mert a korábbi években január-februárban csak kerestem a játékomat, most viszont jól megy a tenisz. Úgyhogy bizakodó vagyok a szombati döntő és persze a melbourne-i viadal előtt is. A sorsolást élőben figyeltem, és örültem neki, hogy Radu Albot lesz ellenfelem. Szó sincs arról, hogy lebecsülném őt, sőt biztos vagyok benne, hogy kemény mérkőzés lesz. Ugyanakkor nem ismeretlen ellenfél, ráadásul sikerélményem is volt már ellene, úgyhogy bizakodó vagyok. Távolabbra nem tekintek, legyen meg a szombati döntő, aztán életem első Grand Slam-főtáblán aratott győzelme.

Az időjárás előrejelzések szerint a jövő hét elején kellemes, 23-24 fokos idő lesz Melbourne-ben, ahova csütörtökön érkezik meg a kánikula. Kívánjuk Marcinak, hogy ismerje meg az érzést, milyen negyven fokban pályára lépni az év első Grand Slam-versenyén…
hirdetés