A drogos járőrre lestek

Kimondottan a kábítószer-fogyasztónak vélt rendőr ellen irányult a bűnüldöző hatóság előre eltervezett akciója múlt pénteken.

Mint a napokban ismertté vált, amikor a rendőrség a Szentpéteri kapuban lecsapott egy drog adás-vételi ügylet helyszínére, az ott talált reménybeli vásárlók egyikében a miskolci kapitányság munkatársát kellett hogy felismerjék kollégái. Ám mindez nem kelthetett meglepetést bennük: információink szerint éppen az ő tettenérése végett mentek oda a nyomozók.

Az ügyben a rendőrség érintettsége miatt az ügyészség nyomozóhivatala folytatja az eljárást. A vezető ügyész, Friedmanszky Zoltán lapunk érdeklődésére elmondta, a több hatósági egység együttműködésével megvalósult pénteki akció azért történt, mert az előzetes információk arra utaltak: a rendőr kábítószer-fogyasztó. Ez beigazolódott: a miskolci járőrt – civilben – a drog átvétele közben kapták el. A gyanúsított mindezt beismerte – tudtuk meg.

Ez utóbbi momentumnak lehet következménye az a szokatlan – de legalábbis szokatlanul gyors – intézkedés, amellyel nevezettet, elébe menve az eljárás teljes lefolyásának, már el is távolították a miskolci rendőrkapitányság kötelékéből.
Az ügyészségi nyomozás a továbbiakban a drogkereskedő egyéb kapcsolatainak, az árusítás hátterének felgöngyölítésére irányul.
hirdetés