A DVSC-Teva a hétvégén pontokat vesztett, de sorsa még mindig a saját kezében van

A DVSC-Teva a hétvégén pontokat vesztett, de sorsa még mindig a saját kezében van
Labdarúgás – Kellemes időben, de kellemetlennek mondható ellenféllel szemben lépett pályára szombaton a Loki az OTP Bank Liga 23. fordulójában, a hajdúsági együttes azzal a Siófokkal találkozott az Oláh Gábor utcában, amely az utóbb mérkőzésein szárnyalt és kellően eltávolodott a kieső zónától.

Azon túl, hogy a vendégek jó formában vannak, a rájuk jellemző játékstílus is rejtett magában veszélyeket, a Siófok ugyanis tökéletes “bunkerfocit” játszik, gyors kontrákkal fűszerezve. 

Nem volt lendület

Az első percektől fogva látszott, hogy a sárga-kékek tördelni akarják a játékot és az egy pont bőven elég lenne számukra a Nagyerdőn, sajnos ehhez az első félidőben megfelelő partnernek bizonyult a DVSC. A cívisvárosiak futballjából hiányzott a lendület, a széleken nem tudták túl gyakran megbontani a balatoniak védekezését, s a távoli lövések is hiányoztak a repertoárból. Így aztán komolyabb helyzet nélkül telt el az első félidő, ami nem sok jót sejtetett a folytatásra.

Pakson nyerni kell

A szünet után is a Debrecen támadott, a Siófok pedig védekezett becsülettel, de a védő, Mészáros Norbert Ribánszki kapuja előtti váratlan felbukkanásával megszerezte a vezetést a hazai gárda, a hátvéd Szakály labdáját vágta mesteri mozdulattal a hálóba. Megtört a jég, meglett az áhított vezetés, de a Loki nem használta ki előnyét és nem szerzett újabb gólokat, amivel eldönthette volna a három pont sorsát. Helyette egy ritkán látható öngóllal egyenlített a Siófok: Dajan Simac estében a hálóba emelt a kint álló Novakovics felett. Égett a ház, a DVSC-Teva ismét felpörögött, de ahogyan az már ilyenkor lenni szokott, a legnagyobb helyzeteket sem tudta értékesíteni, holott Bódi és Coulibaly próbálkozásánál már szinte gólt kiáltott a publikum.

A vége 1-1 lett, s mivel a Győr hozta a saját meccsét, két pontra megközelítette az éllovas piros-fehéreket. A DVSC most botlott, ami azt is jelenti, hogy a következő fordulóban Pakson nagyon fontos lesz nyernie. Az idei idegenbeli bajnoki meccseket figyelembe véve, erre minden esélye meg is van.

 

A tények

OTP Bank Liga 23. forduló

DVSC-Teva – BFC Siófok 1-1 (0-0)

Debrecen, 5000 néző. Vezette: Berke (Kelemen, Bozó)

DVSC: Novakovics – Nagy Z. (Nikolov 50.), Simac (Máté 82.), Mészáros, Korhut – Bódi, Varga, Szakály, Bouadla, Nikolic (Kulcsár 56.) – Coulibaly

Siófok: Ribánszki – Mogyorósi, Nyári, Lengyel, Kiss Zs. – Pál (Horváth 90.), Kecskés, Egerszegi, Heffler (Nagy I. 64.)– Sowunmi (Kanta 73.), Simon

Gól: Mészáros (57.), Simac (öngól, 80.)

Sárga lap: Egerszegi (34.), Nagy Z. (36.), Szakály (63.), Heffler (64.), Kiss Zs. (84.), Kecskés (89.)
hirdetés