A Fatumban volt „kakaó”

Akt.:
Tatjana Matics rendszerint a legjobbkor villant
Tatjana Matics rendszerint a legjobbkor villant - © Fotó: KM-archív ​
Nyíregyháza – Ez a nyíregyháziak napja volt: meggyőző győzelem a Vasas elleni idegenbeli rangadón.


Az utóbbi időben a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata egyértelműen a Vasassal vívta a legkiélezettebb, olykor egész estét betöltő összecsapásokat. Az „ezredik” ütközetre (az aktuális szezonban már a harmadik…) a nyírségiek ismét hézagos létszámban utaztak: a feladó Kotormán Réka továbbra is betegség, míg a két korábbi angyalföldi játékos, Szombathelyi Szandra és Vacsi Evelin sérülés miatt szorult kényszerpihenőre. De ez már nem is meglepő, a Horváth-gárda még egyszer sem tudott komplett kerettel pályára lépni az évadban.

Az első szettben szokás szerint alaposan megdolgozták egymást a felek, mígnem 16:16 állás után a Fatumban maradt több „kakaó”, olyannyira, hogy már csak egy pontot engedélyezett ellenfelének. Ami ugyebár édeskevés, egyben nyíregyházi vezetést eredményezett. A második szakasz jóval fordulatosabban alakult, a vendégek azonban ismét a legjobbkor alakítottak nagyot – a végjátékban. Holott néhány bírói ítéletet sem nekik kedvezett…

A megnyugtató előny jótékony hatása pedig érvényesült a harmadik felvonásban, amikor hamar megugrottak a látogatók, akik meggyőző teljesítménnyel kerekedtek felül. A legutóbbi tíz bajnoki összecsapásból kilencszer a Vasas nyert – de ez a Nyíregyháza napja volt, amely a tabellán az élre ugrott.

KM-KT

Röplabda: NB I., női
B csoport, 7. forduló

Vasas-Óbuda–Fatum-Nyíregyháza 0:3 (-17, -23, – 16)

Folyondár utca, 150 néző, v.: Újházi M., Horváth M

Nyíregyháza: G. Francesco, Kalicsanin, Kalotai Zs., Matics, Valdez, Fernandez. Csere: Tóth F. (liberó), Villám L. Edző: Horváth András.

Horváth András: – Ez egy pillanatnyi állomás volt, ettől függetlenül nagyon örülünk, hogy sikerült megnyerni idegenben a mérkőzést, annál is inkább, mert régen akadt erre példa.
hirdetés