A fejedelem emlékezete

Az elmúlt héten nagyszabású rendezvénysorozattal emlékeztek Kisvárdán a vezérlő fejedelem nevét viselő szakközép- és szakiskolában. A hét valamennyi napján több program közül válogathattak a tanoda diákjai: a szakmai és tantárgyi vetélkedőket sportversenyek színesítették. Históriások. Az elmúlt évi kisvárdai Rákóczi-hét krónikája [.pdf – 50KB]

Csütörtökön Martényi Árpád, a Rákóczi Szövetség szervezeti titkárának jelenlétében a Magyar emlékekért a világban Egyesület elnöke, dr. Messik Miklós nyitotta meg a Rákóczi emlékhelyek Európában című fotódokumentációs kiállítást. Ez alkalommal adták át, s tették az egyik paravánra a Kisvárdát bemutató tablót. A rendezvény zárásaként tisztelegtek a megjelentek Rákóczi szobra előtt, ahol a város polgármestere, dr. Oláh Albert mondott ünnepi köszöntőt.

A városvezető egyebek között aláhúzta: – Emelkedjenek magasba az egykor kibontott zászlók, s az ünnep áhítata múltán is találkozzon az országépítő akarattal a kultúrát teremtő alkotóerő, s ötvöződjön a politikai szándék az igazságot és a közjót mindennél előbbre tartó szenvedéllyel. A kulturális műsorban az intézmény énekkara és a cigándi citeraegyüttes lépett színpadra, majd a Makay Lászlóról elnevezett megyei történelmi versenyen nyolc csapat vett részt.

A legjobbak
A Makay László Történelmi
Versenyen mind az 1., mind pedig a 2. helyen kettős holtverseny alakult
ki.
1. Bessenyei György Gimnázium (55 pont)
– Adamóczki Viktória
– Szabó Zsófia
– Papik Orsolya
– Vámos Adrienn Zsuzsa
Felkészítő: Virga Gizella
II. Rákóczi Ferenc Szakközép- és Szakiskola
– Kertész Péter
– Deák Richárd
– Fekete Orsolya
– Tamási Ágnes
Felkészítő: Mucsicska Vladimir
2. Szent László Szakközépiksola (Kisvárda), Sipkay Barna Szakközép- és Szakiskola
(Nyíregyháza)

– Kovács Bertalan –
hirdetés