Helyi közélet

2010.08.31. 15:25

Gyömölcskarnevállal köszönt be az ősz Nyíregyházán

<p>Borbemutató, hastáncosok, szépségverseny, Edda-koncert és persze gyümölcskarnevál – mindez csak ízelítő a 37. Nyírségi Ősz gazdag kínálatából, az egész szeptembert felölelő programsorozat a kikapcsolódás és a szórakozás számos formáját nyújtja át a városlakóknak, s az ideérkezőknek.</p>

Az eseményt szervező Krúdy Gyula Art Mozi és Rendezvénycentrum igazgatója, dr. Szathmáryné Sipos Ildikó keddi tájékoztatóján elmondta: szeptember 10-én a hungarikumokról rendeznek konferenciát, s ezen a napon mutatkozik be Tokaj városa is. Másnap, a hagyományoknak megfelelően délelőtt indul a karneváli felvonulás gyümölcs- és látványkompozíciókkal, tánccsoportokkal.

A Kossuth téren művészeti csoportok lépnek fel, megrendezik a Nyírségi Ősz Szépe és Miss Alpok Adria szépségverseny megyei döntőjét, fellép Komár László, este kilenctől pedig az Edda ad élő koncertet. A Nyírségi Ízek és a Nemzeti Ízek utcáján mindenki csillapíthatja éhségét, de lesz zöldség-szobrászat, marcipán formázás és pincérfutás is. Szeptember 12-én rendezi meg az Állatbarát Alapítvány a Fesztivál az állatokért elnevezésű rendezvényt, állatos felvonulással, kutyás bemutatókkal, keverékkutya szépségversennyel.

A Nyírségi Ősz kísérőrendezvényeként az érdeklődők magyar származású nyugati képzőművészek tárlatát és karikatúra kiállítást láthatnak a Centrál hotelben, lesz ásványbörze a Kodály iskolában, a hónap végén pedig Zorán ad koncertet az Evangélikus templomban.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában