A felsőfokú egészségügyi képzés két évtizede Nyíregyházán

A felsőfokú egészségügyi képzés két évtizede Nyíregyházán
Nyíregyháza – Jubileumi ünnepi kari tanácsüléssel vette kezdetét az a programsorozat, amelyet az egykori Egészségügyi Főiskola, illetve ma már Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának húsz éves évfordulójára állítottak össze.

– Óriási lépéseket tettünk meg, amíg eljutottunk az országos rangig 1990-től napjainkig – mondta dr. Fábián Gergely, az intézmény dékánja. Az elmúlt húsz évben bővült a szakkínálat, és folymatosan nőtt a hallgatói létszám. Külön büszkeség számunkra a kar népszerűségi adatai mellett a nemzetközi tekintély tudatos megalapozása és gondozása, a szakmai nyitottság és koordinációs készség. A megye legfiatalabb értelmiségképző intézményeként azokra a sajnálatos kérdésekre adunk választ, amiket a környező valóság fogalmaz meg.


Nagy eredmények

Nagy eredmény, amit az intézmény a szociális szakma népszerűsítése és elfogadottsága érdekében végez. Az, hogy megtalálta végre a helyét a társadalom rendszerében, nagyrészt az Egészségügyi Kar ez irányú úttörő jellegű tevékenységének köszönhető. A felkészítés professzionalizmusát e téren is elismerésre méltónak tartja a szakma – fogalmazott Fábián Gergely.

– KM –
hirdetés