A feltörölt parkett esete

Janetka Vivien és az NRK hajszállal maradt el a nagy bravúrtól – a bajnok legyőzésétől
Janetka Vivien és az NRK hajszállal maradt el a nagy bravúrtól – a bajnok legyőzésétől - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Az NRK közel állt a nagy sikerhez, bár az első és második játszmában történteket az edző sem érti…


Két csúnyán elbukott szett után csaknem mesés véget ért a Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapatának vasárnapi fellépése. Olybá festett, az erőltetett menetelés közben a Vasas számára kissé nyűg volt a nyíregyházi túra, több frontemberét otthon ,,felejtette”, amire hajszál híján ráfaragott. A bajnoki címvédő ugyanis veretlenül érkezett a bujtosi csarnokba, amelynek tagjai 2:0-ás vezetés után alighanem azon agyaltak: itt az égvilágon semmi gondjuk nem lesz.

Nos, a szabolcsiak bekavartak. A földbe döngölt Balázs-gárda nem csupán feltámadt, az ötödik szettben két mérkőzéslabdáig jutott – több, mint reális esély mutatkozott arra, hogy angyalföldiek először vérezzenek el az aktuális idényben. Bár kihúzták nyakukat a húrokból, a házigazdának – előzetesen nem kalkulált – pontot hozott a konyhára a 3:2-re elveszett csata.

– Egyet aludva a meccsre, még mindig nem értem, a csapat első, majd második szettben látott teljesítményét – füstölgött Balázs István, a Fatum-Nyírsuli-NRK edzője. – Annál is inkább, mert egyáltalán nem nyomta az eredménykényszer a lányokat: az elvárás az volt, hogy legyünk méltó partnerei a Vasasnak, és „csináljunk” egy jó mérkőzést. Erre mi történik? Nem szolgáljuk ki teljes mértékben a közönséget, nem tiszteltük meg őket azzal, hogy föltöröljük a parkettet. A harmadik játszma előtt történtek egy kicsit felrázták a csapatot, néhány jó megmozdulás után, ahogy sejthető volt, a közönség azonnal mellénk állt. Innentől másik mérkőzés kezdődött. A két meccslabda mindennél többet elárul a megváltozott produkcióról, legfőképpen pedig a hozzáállásról. Esélyt teremtettünk a győzelemre, de a végén Miklai Zsanettnek és a vendégeknek pattant a labda, azoknak, kik összességében többet tettek a győzelemért.

KM-KT

Röplabda: NB I. női

A hét végi eredmények:

  • MTK-Budapest–Palota RSC 1:3 (-15, 18, -24, -21)
  • Újpesti TE–Veszprém 3:0 (18, 18, 21)
  • Miskolci VSC–Vasi Sport Akadémia 3:0 (17, 15, 15)
  • TF-Budapest–Békéscsabai RSE 3:0 (17, 22, 21).

Az bajokság állása:

1. TF-Budapest 35 pont (14 meccs)
2. Vasas 33 (12)
3. Újpest 32 (14)
4. Békéscsaba 27 (14)
5. Fatum-Nyírsuli-NRK 27 (15)
6. Junior válogatott 18 (9)
7. Kaposvár 18 (14)
8. MTK-Budapest 17 (14)
9. Miskolc 17 (15)
10. Palota 16 (15)
11. Veszprém 4 (15)
12. Vasi Sport Akadémia 2 (13).
hirdetés