Beruházás

2019.11.23. 15:13

Új szennyvíztisztító épül Gávavencsellőn

A projekt befejezését 2020 december elejére tervezik a szakemberek.

– A beruházásnak köszönhetően majdnem teljessé válik a szennyvízelvezetés lehetősége a lakosság számára, és egy modern szennyvíztisztító telep veszi át a régi, elavult szerepét – mondta Berecz János, Gávavencsellő polgármestere a napokban megtartott projekt-ismertetőn. A munkálatok jelenlegi állását a fővállalkozó ismertette a Rakovszky Sámuel Általános Iskolába szervezett rendezvényen. Az eseményen elhangzott: a projekt, mely a csatornahálózat fejlesztését is érinti, száz százalékos állami támogatásból, három ütemben valósul meg. A beruházás során új átemelő­öblözeteket alakítanak ki, a szakemberek 5509 folyóméter gerincvezeték és 4327 folyóméter nyomóvezeték lefektetését tervezik. A beruházás harmadik ütemében felújítják és modernizálják a már meglévő átemelőket, és újakat is építenek. A fejlesztés összesen 513 lakást és 1122 lakost érint.

A projekt befejezését 2020 december elejére tervezik a szakemberek, mivel a szennyvíztisztító telep átadását 6 hónapos próbaüzem előzi meg. A kivitelezés során felbontott útburkolat szilárd burkolatot kap majd, erre várhatóan 2020 tavaszán kerül sor.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában