szon-sportoldal

2016.03.02. 12:51

Fucsovics Márton - Sátorban és felemelő hangulatban játszhatnak

Nyíregyháza - Fucsovics Márton, a magyar tenisz Davis-kupa-válogatott éljátékosa nem bánná, ha gyorsabbá válna a pálya a pénteki kezdésig.

Nyíregyháza - Fucsovics Márton, a magyar tenisz Davis-kupa-válogatott éljátékosa nem bánná, ha gyorsabbá válna a pálya a pénteki kezdésig.

Edzésről médiaeseményre, médiaeseményről edzésre járnak a magyar Davis-kupa-válogatott tagjai, vagyis nem kicsi a felhajtás a péntektől vasárnapig tartó, Izrael elleni mérkőzés előtt. A helyszín a budapesti városligeti műjégpálya mellett felállított, mintegy 1500 néző befogadására alkalmas sátor, a tét pedig az, hogy a mieink versenyben maradnak-e a világcsoportba jutásért. Mondjuk már az is nagy szó, hogy idáig eljutott a csapat, hiszen 2000 után szerepelhet újra az euro-afrikai I-es zónában.

– Nagyon jó azzal szembesülni, hogy ilyen nagy az érdeklődés a csapat és a mérkőzés iránt, reméljük, sokan jönnek majd bennünket buzdítani – mondta a Kelet-Magyarországnak Fucsovics Márton, a világranglista 203. helyezettje, aki a szerda délelőtti edzés előtt szakított ránk időt. – A Davis-kupa-meccseknek mindig sajátságos a hangulata, hozzátartozik a vérmesebb szurkolás, hiszen a nemzeti színekért játszunk. Felemelő ilyen közegben játszani, engem is mindig tűzbe hoz.

A szabályok szerint az első napon a csapatok elsőszámú versenyzői az ellenfél második játékosával találkoznak, eszerint biztosra vehető, hogy Fucsovics Márton pénteken Amir Weintraub (197.) ellen ragad majd ütőt. Az a csütörtöki sorsoláson derül ki, hogy a párharc első vagy második meccsét vívják egymással. A szombati páros összeállításáról később dönt a szakvezetés, de az fix, hogy a vasárnapi első párharcban találkozik egymással a két csapat legjobbja, vagyis Fucsovics és Szela.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2016. március 3-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!