Magyarország

2012.11.15. 09:22

Álrendőröket fogtak el Csongrád megyében

Szeged, 2012. november 15., csütörtök (MTI) – Rendőrnek adta ki magát két férfi Csongrád megyében, így próbáltak idős embereket megtéveszteni, a gyanúsítottakat a rendőrség Felgyőn elfogta – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Szeged, 2012. november 15., csütörtök (MTI) – Rendőrnek adta ki magát két férfi Csongrád megyében, így próbáltak idős embereket megtéveszteni, a gyanúsítottakat a rendőrség Felgyőn elfogta – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.Szenti Szabolcs elmondta: a két gyanúsított szerdán bement egy 78 éves csanyteleki asszonyhoz a nyitott kapun keresztül, és amikor a sértett kérdőre vonta őket, közölték, hogy a rendőrségtől jöttek, és edénykészletet hoztak ajándékba. Felvillantottak egy nemzetőr-igazolványt és egy jelvényt is, de azokat gyorsan eltették, nehogy az idős ember jobban szemügyre vehesse.

Az asszony megköszönte a felajánlást, de nem fogadta el, arra hivatkozott, hogy neki már vannak edényei. Az álrendőrök ekkor közölték, hogy a másik készletet lefoglalják, mert az hamis, és a nő vásároljon tőlük eredetit. Végül csak akkor távoztak, amikor az asszony hívni akarta a rendőrséget.

A szomszédos Felgyőn a gyanúsítottak két embert szólítottak le, nekik azt mondták: az egyik kereskedelmi tévé ajándékát hozták, de azt csak akkor kaphatják meg, ha előbb vásárolnak tőlük. Állításuk szerint a többi között egymillió forintot érő aranyórákat kínáltak 49 ezer forintért megvételre.

A gyanúsítottak a kihallgatásuk során azt állították, egy cég alkalmazottjai, és tagadták, hogy rendőrnek vagy tévésnek adták volna ki magukat.

A két férfi ellen üzletszerűen elkövetett csalás kísérletének a megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség – közölte a százados.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!