A Fidesz elfogadta Tarlós István feltételeit

A Fidesz elnöksége pénteki ülésén elfogadta azokat a feltételeket amelyeket Tarlós István szabott ahhoz, hogy a párt főpolgármester-jelöltje legyen – jelentette be Szijjártó Péter, pénteken Budapesten.

Az egyik feltétele az volt, hogy ne kelljen belépnie a Fideszbe.

Ugyanakkor a párt vezetése is szabott egy újabb feltételt Tarlósnak.

 Eszerint, ha ő lesz a főpolgármester az őszi önkormányzati választások után, meg kell teremtenie a korrupció mentes fővárosi politizálás feltételeit.

A legnagyobb ellenzéki párt azt várja Tarlóstól, hogy világos felelősség és döntéshozó rendszert alakítson ki győzelme esetén a közgyűlésben és a főpolgármesteri hivatalban.

A korrupció ugyanis a Fidesz szerint évek óta akadálya a budapesti fejlesztéseknek.

Tarlós István korábbi nyilatkozta szerint, megválasztása esetén ragaszkodik ahhoz, hogy saját maga alakíthassa ki hivatali struktúráját, továbbá, hogy valamennyi pártból állíthasson helyettest.

Szííjártó Péter nem erősítette meg, de nem is cáfolta azokat a híreket, amelyek arról szóltak, hogy Tarlós feltételként szabta azt is, hogy hozzá közel álló személyek is szerepeljenek a Fidesz fővárosi listáján.

 A Független Hírügynökség úgy tudja, Tarlós István egy bizalmasa listára kerüléséhez mindenképpen ragaszkodik.

A főpolgármester-jelölt személyéről és a lista végleges névsoráról a végső döntést a Fidesz Országos Választmánya hozza meg szombaton.
hirdetés