A fogyasztóvédelmi egyesület működteti továbbra is a pénzügyi tanácsadó irodákat

Budapest – A Magyar Nemzeti Bank (MNB) újabb két évre szóló szerződést kötött a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesületével (FOME) kilenc pénzügyi tanácsadó iroda működtetésére – közölte kedden az MNB az MTI-vel.

A tevékenységet eddig is végző civil szervezet az MNB által az első félévben kiírt nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el az irodák működtetési jogát. Július 18-tól nyolc megyeszékhelyen, Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrött, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett és Szegeden, július 25-től pedig Zalaegerszegen is fogadják a fogyasztókat a tanácsadó irodák. A nagyvárosokon kívül az adott megyékben havonta két-két pénzügyi fogyasztóvédelmi rendezvényt is szerveznek.

A közlemény hangsúlyozza: a jegybank a pénzügyi fogyasztóvédelem erősítése és a fogyasztói jogok erélyes képviselete érdekében változatlanul kiemelt figyelemmel kezeli az ország megyeszékhelyein található, a fogyasztók részére ingyenes pénzügyi tanácsadást végző irodahálózat működését. Az MNB 2016 őszén új közbeszerzési eljárást hirdet további irodák nyitása érdekében.

A tanácsadó irodákat az MNB-törvényben szereplő pénzügyi intézmények ügyfelei ingyenesen vehetik igénybe. A személyesen, postai úton, telefonon és elektronikusan végzett tanácsadás kiterjed a fogyasztók pénzügyi tájékozottságának, ismereteinek bővítésére és pénzügyi tudatosságának növelésére, valamint az érintett pénzügyi intézményekkel összefüggő jogviszonyaikból származó érdekérvényesítésük elősegítésére.

A fogyasztókat segítő pénzügyi tanácsadó irodákról bővebben a www.mnb.hu/fogyasztovedelem/civil-halo, illetve a www.penzugyifogyaszto.hu honlapokon találhatóak információk.

– MTI –
hirdetés