A fogyatékkal élők nem, a kormányközeli ingatlanfejlesztők jól járnak

A Fidesz és a KDNP frakciószövetségének megítélése szerint a megszorító intézkedések a lehető leghátrányosabban a fogyatékkal élőket érintik

Ma Magyarországon körülbelül 600 ezer fogyatékos ember él, és közülük csak 8 százalék dolgozik, a többiek számára nincs munkalehetőség – mondta Hirt Ferenc kedden sajtótájékoztatón.

A Fidesz képviselője bízik abban, hogy a reformként emlegetett megszoírtó csomag “nem megy majd át a parlamenten”, a kormánypárti képviselők egy része is belátja majd, hogy a társadalom bizonyos rétegei számára elviselhetetlen terhet jelentene.

Soltész Miklós (KDNP) a sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy az adóemelések, az eneregiárak növekedése, és a kompenzációk megszünetetése ebben az évben annyit von el az emberektől, mint amennyi az egyhavi átlagnyugdíj, azaz 60-70 ezer forint.

Jövőre az elvonás a kereszténydemokraták szerint egyhavi átlagkeresetet, azaz 150-200 ezer forintot jelent majd.

A politikus úgy fogalmazott, hogy a “reformmal” a jelek szerint csak az ingatlanfejlesztők járnak jól, közülük is azok, akik a miniszterelnöki körhöz tartoznak, mert az új kormányzati negyedet annak mintájára akarják kilakítani, ahogy annak idején Gyurcsány Ferenc a balatonőszödi kormányüdülővel járt el.

Vagyis: eladják a minisztériumok bevárosi épületeit, felépítik az új kormányzati komplexumot, majd az állam bérelni fogja a tárcák számára az új épületeket.
hirdetés