A Főhelynök ezüstmiséje Kisvárdán

A Főhelynök ezüstmiséje Kisvárdán
© Fotó: Vincze Péter
Kisvárda – „Nézzétek a mezők liliomait…” Mt 6,28. választotta pappá szentelésének 25. évfordulója emlékére jelmondatául prédikációjában, amelyet egy kis szentképre írva minden jelenlévő megkapott a Kisvárdán a görög katolikus templomban, a miroválást (olajjal megkenés) követően.

Szeptember 21–én a 8.30–kor kezdődő Szent Liturgián tartotta meg szülővárosában Kisvárdán Dr. Kruppa Tamás (főhelynök) görögkatolikus áldozópap, aki ez évtől a Debreceni Helynökség területi helynöke. Egy pap életében az első fontos “mérföldkő” az ezüstmise, ami negyedszázados szolgálatot jelent. Az ezüstmise hálaadás Istennek az elmúlt 25 lelkipásztori év kegyelméért és találkozásért a hívekkel. A szent liturgián közreműködött Grunda János parókus, és Revák István káplán.

Az ünnepi liturgiát után a Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola tanulói, pedagógusai, és a Karitász tagjai is köszöntötték az ezüstmisés főhelynököt. Majd ezüstmisés áldásban részesítette híveit.

A szerény kis vendéglátás közben személyesen is találkozott a kisvárdai, valamint a környező településekről érkezett hívekkel Dr. Kruppa Tamás főhelynök. Az ezüst misén részt vett édesanyja, a családjának tagjai, rokonok, ismerősök, barátok is.

Vincze Péter
hirdetés