A Formula 3-ban folytatja a debreceni születésű pilótanő

Akt.:
Keszthelyi Vivien
Keszthelyi Vivien - © Fotó: blackartsracing.com
Budapest – A Formula–3-as ázsiai bajnokságban szereplő BlackArts Racing hivatalos pilótájaként jelentette be Keszthelyi Vivient – írja a Nemzeti Sport Online. A debreceni születésű versenyző az első a magyar autósport történetében, aki ilyen fiatalon az autóversenyzés egyik legnívósabb kategóriájában képviseli hazáját nemzetközi viszonylatban, áll a lap cikkében.

„Örömmel jelentjük be, hogy a BlackArts Racing csapata egy rendkívül tehetséges, Európából, Magyarországról érkező háromszoros túraautó-bajnok pilótával a soraiban kezdi meg a 2019-es FIA által hitelesített F3 Asian Championship Winter Seriest.

Keszthelyi Vivien fiatal kora ellenére már számtalan alkalommal bizonyította, hogy kimagasló érzéke van a versenyzéshez, mi pedig büszkék vagyunk, hogy kategóriát lépve velünk kezdi meg pályafutását a formaautózás világában”

– áll a BlackArts Racing hivatalos sajtóközleményében.

Mint a Nemzeti Sport Online írja, az már korábban eldőlt, hogy Keszthelyi Viviennek a 2019-ben induló, csak női pilóták számára létrehozott európai Forma-3-as bajnokság, a W Series keretein belül a bajnokság egyetlen magyar kvalifikáltjaként esélye nyílhat a formaautós szereplésre. Arra azonban senki sem számított, hogy a versenynaptár összeegyeztethetősége miatt – ami rendkívül szorosra sikerült – már januárban rajthoz áll a Formula 3-ban, hívja fel a figyelmet a sportlap.

A cikk szerint Vivien nehéz feladat előtt áll: formulaautóra váltani önmagában is hatalmas kihívás, az pedig, hogy egyből a Forma-3-ban indul, még inkább megnehezítheti a dolgát. A magyar hölgy ráadásul – mint ahogy a Nemzeti Sport Online írja – nemhogy versenytapasztalattal nem rendelkezik, de még tesztelni sem volt alkalma ebben a kategóriában, hiszen a legtöbb pilótával ellentétben nem a gokartpályán és a különböző formulaautós sorozatokban sajátította el a versenyzés alapjait.

Keszthelyi Vivien így nyilatkozott a váltásról:

izgatott vagyok, hogy a BlackArts Racinghez csatlakozhatok, ez a csapat ugyanazért a célért küzd, mint én, és tudom, hogy ez előnyömre válhat.”

Forrás: Nemzeti Sport Online / BlackArts Racing


Keszthelyi Vivien
Budapest - Keszthelyi Vivien is szerepel a W Series elnevezésű új gyorsasági női autóverseny-sorozat szűkített nevezési listáján. A sorozat honlapjának szerdai beszámolója szerint harminc országból több mint százan jelentkeztek, közülük első körben 55-nek maradt esélye a részvételre. ...
hirdetés