A fővárosi Sasoknál rajtolnak a Tigriskölykök

Dobránszky Joel lesz az irányító
Dobránszky Joel lesz az irányító - © Fotó: Hidvégi János Gábor
Nyíregyháza – Szombaton kezdődik az amerikai focisták U 19-es bajnokságának alapszakasza.

A sportág hazai kedvelőinek nagy örömére pénteken hajnalban elrajtolt az NFL. A nyitómeccsen izgalmas hajrában a címvédő Philadelphia Eagles 18–12-re nyert az Atlanta Falcons ellen. Szombaton rajtol a hazai U19-es bajnokság, amelyen a Nyíregyháza Tigers fiataljai is érintettek.

Az előző szezonban a Tigrisek 19 éven aluli alakulatának története során először sikerült bejutnia a legjobb négy közé, ahol a későbbi bajnok Budapest Wolves jelentette a végállomást. Az idén már komolyabb lesz a cél: a döntőbe jutás.

Bővült a keret

Erre minden esélye megvan a Tigersnek, hiszen a csapat magja még nem öregedett ki, ráadásul bővült is a keret újabb tehetségekkel. Emellett több játékos a Pro Football Hall of Fame Academy edzőtáborában is részt vehetett, ahol sokat fejlődhettek. Az U19-esek egy része pedig tavasszal még a Hungarian Football ­League-ben is pályára léphetett a nyíregyházi együttesben. A mieink szombaton délután idegenben, a hazai Sasok, a TD Store Eagles vendégeként kezdik az alapszakaszt.

– Voltak változások: távozók, érkezők, de van egy kemény mag, ami megmaradt, és idén a HFL-ben edződtek. A felkészülés jól sikerült, csak kevés idő volt a nyár miatt.

Nagyon akarnak a srácok

– Szerintem még nem vagyunk jó formában, de a srácok nagyon akarnak, és bízom benne, hogy ez meg is látszik majd. Titkon reménykedünk egy döntőben legalább, a lehetőség mindenesetre adott. A többi a srácokon múlik – vélekedett az alapszakasz rajta előtt Mihalik György, a Tigers U19-es csapatának vezetőedzője.

– KM –


Amerikai foci

U 19-es bajnokság, alapszakasz, a Nyíregyháza Tigers meccsei

Szeptember 8.: TD Store Eagles-Tigers

Október 7.: Tigers-Budapest Cowbells

Október 20.: Gladiators-Tigers

November 3.: Tigers- Miskolc Steelers
hirdetés