A frászt hozta Putyinra egy orosz újságírónő

A frászt hozta Putyinra egy orosz újságírónő
A frászt hozta Putyinra egy orosz újságírónő
Oroszország – Az orosz államfő elsápadt és keresztet vetett, miután az egyik újságíró hölgy bejelentette, hogy három éve közös gyerekük született.

Meglehetősen szorult helyzetben érezhette magát pár pillanatig Vlagyimir Putyin a szokásos év végi sajtótájékoztatóján, miután megtudta, hogy tudtán kívül apa lett. Az egyik orosz lap csinos tudósítója ugyanis azzal a bejelentéssel kezdte a kérdését, hogy „Elnök úr, nekünk három éve közös gyerekünk született.”

A beszámolók szerint a meghökkent Putyin először elsápadt és keresztet vetett. A kínos csendet azonban derültség váltotta fel, amikor kiderült, hogy az újságíró hölgy a Tehetséges gyerekek elnevezésű programra gondolt, amely valóban három éve vette kezdetét, és mely fölött az orosz elnök vállalta a védnökséget.

Oroszország első emberének nem ez volt az egyetlen félreértése a szóban forgó rendezvényen. Éppen a komoly ellenzékének hiányáról volt szó, amikor az elnök az egyik újságíró kezében felfedezett egy plakátot, amit ő úgy olvasott távolról, hogy „Putyin bájbáj”.

„Lám, mégiscsak van ellenzékem” – mondta az elnöki tisztségért a jövő évi választáson is ringbe szálló Putyin. Csakhogy kiderült, hogy a magasra tartott papíron a „Putyin babaj” felirat szerepel. A ’babaj’ tatárul nagyapót jelent. „Önt a tatár gyerekek tiszteletük jeléül Putyin nagyapóként emlegetik” – oszlatta el a félreértést a plakátot tartó, Tatárföldről érkezett hölgy – írja az UNIAN.

– Palkó István –
hirdetés