A friss ígéret szerint a nyárra elkészül a Nyíregyháza-Tokaj kerékpárút

Akt.:
A friss ígéret szerint a nyárra elkészül a Nyíregyháza-Tokaj kerékpárút
© Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – „Óriási eredmény lesz, ha megépül… A tervek szerint a jövő év végéig el kell készülnie.

Már vannak részeredmények, hiszen ebben az évben megépül egy 7,5 kilométeres szakasz. Több éve küzdünk azért, hogy szorosabb kapcsolat legyen Nyíregyháza és Tokaj között, minden bizonnyal segíteni fog ebben a kerékpárút is” –nyilatkozta lapunknak 2015 novemberében dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. Bár tavaly tavasszal a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Nyíregyháza–Tokaj kerékpárút megépítését, mégsem készült el az egész szakasz az ígért időre. Jelenleg viszont a hiányzó részeknél nagy a nyüzsgés.
Arra kerestük a választ a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Zrt.-nél, hogy jelenleg hol tart a folyamat?

– A Nyíregyháza–Tokaj közötti hiányzó kerékpárútszakaszok megvalósítására a kiviteli szerződést 2017 februárjában megkötöttük – kezdte a tájékoztatását Karcagi Orsolya kommunikációs igazgató. – Jelenleg az előkészítői munkálatok zajlanak. Nyíregyháza és Nyírtelek között fakivágást, bozótirtást, humuszleszedést végez a kivitelező.

Rakamaznál szintén megkezdték az előkészítő munkálatokat, és jelenleg a csapadékcsatornát fektetik le. A kivitelezéssel folyamatosan haladnak, a beavatkozások területén ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítania az arra közlekedőknek. A beruházás várhatóan június közepén fejeződik be.

Eszerint tehát nyáron már át lehet kerekezni Nyíregyházáról Tokajra és vissza, vagyis lassan nyergelhetik a drótszamarakat a pedálozók.

KM–LTLA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés