A frissen festett lopott kerékpárral kerekezett

Szeptember végén egy idős járdánházi lakos tett bejelentést a rendőrségre, miszerint az azt megelőző napokban – míg Budapesten tartózkodott rokonainál – betörtek a házába és onnan eltulajdonítottak két kerékpárt, mobiltelefont, gázpalackot, CD-s, rádiósmagnójátt és különféle szerszámokat.

Két nappal később a 25. sz. főút Borsodnádasd és Járdánháza közötti szakaszán az egyenruhás járőrök megállítottak egy – az ellopott biciklivel megegyező márkájú – frissen festett kerékpárral kerekező 16 éves fiatalt, aki az intézkedés során tagadta, hogy az bűncselekményből származna. A rendőrök számára azonban ez nem volt elegendő, ezért közelebbről is megvizsgálták a kétkerekűt.

A még meg nem száradt festék könnyen letörölhető volt, így azt eltávolították róla, majd ezután megmutatták a sértettnek, aki egyből felismerte elveszettnek hitt biciklijét.
A fiatalkorú kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését, és megnevezte társait. A házkutatáskor a rendőrök a keresett tárgyakat is megtalálták, lefoglalták, melyek között korábbi – eddig fel nem derített – bűncselekményből származó műszaki cikkek is voltak.

Az elkövető ellen az Ózdi Rendőrkapitányság betöréses lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.
hirdetés