A góltalanságra büszke igazán

Mándi László
Mándi László
A nyírbátori Mándi László elöl is és hátul is kivette a részét a listavezető Kemecse elleni győzelméből.

Ez – már megint – a Nyírbátor fordulója volt. Nemcsak azért, mert az NB III. éllovasa rangadógyanús mérkőzésen 4–0-ra verte a Kemecsét, hanem mert a forduló előtt vele azonos pontszámmal álló (Tiszakanyár) vagy egy pontos hátrányban lévő (Létavértes, Cigánd) csapatok mind-mind ikszeltek a hétvégén.

A szombati meccsen a bajnokságban eddig ismert arcát mutatta Fogarasi Zoltán legénysége: elöl gólerős volt, hátul pedig stabil. A fejes találatok viszont ennyire még nem kerültek előtérbe, mint most: az első félidő második felében esett négy gólból három volt ilyen jellegű.

Alaposan felkészülnek

– Sokat gyakoroljuk a rögzített játékhelyzeteket, edzőnk pedig van olyan alapos, hogy az ellenfelek játékosaiból egyénileg is felkészít bennünket – árulta el Mándi László, a bátoriak védekező középpálya, aki csapata harmadik gólját szerezte. – Tudtuk, hogy a Kemecsének vannak magas és jól fejelő labdarúgói, de szerencsére sikerült őket meglepnünk. Mint minden győzelemnek, ennek is örültünk, de csak a heti első edzésig téma a mögöttünk hagyott mérkőzés, onnantól kezdve a következő feladatra koncentrálunk. Szerencsére van tapasztalatunk, hiszen az őszi tíz bajnokiból nyolcat megnyertünk, és a hullámvölgyünk csak igen rövid ideig, mindössze két fordulón át tartott.

Remek szereplésével nem kevés munkát adott már nekünk az újonc, és a megszólaltatottak a birtokolt listavezető pozíció ellenére szerényen elhárítják maguktól a bajnoki cím megszerzésére vonatkozó kérdéseket, arra utalva, hogy az eredti célkitűzés az első nyolc helyezés megszerzésére vonatkozik. Túl a bajnokság harmadán szabad már merészebb álmokról beszélni?

Nem téma a bajnoki cím

– Tényleg nem foglalkoztat bennünket ez a kérdés – vágta rá Mándi László. – Ebben az évben a csapatépítésen van a hangsúly, hiszen a sok új játékos miatt még össze kell érnie a társaságnak. A jelek szerint nem haladunk rosszul, de korai lenne még a bajnoki címről beszélni, már csak azért is, mert messze még a vége. Nem tudok arról sem, hogy a vezetők változtattak volna az eredeti célkitűzésen.

Ami pedig Mándi Lászlót illeti, a játékosnak a Kemecse elleni volt az első gólja a bajnokságban, a mostani pedig a második esztendeje az NB III-ban, hiszen korábban alacsonyabb osztályban szereplő csapatokban rúgta és fejelte a bőrt. Ezek szerint későn érő típus lenne?

Mándi tisztában van a képességeivel

– A számokkal nehéz vitatkozni, úgyhogy valószínűleg igen – véli az érintett. – Meg aztán tisztában vagyok a képességeimmel, tudom, hogy nagyjából ez az osztály az én szintem. Nem mondom, hogy az enbé kettőben nem állnám meg a helyemet, de munka mellett nem lenne egyszerű megfelelni a magasabb követelményeknek. Mondjuk most is heti négyet edzünk, ezeken a napokon reggeltől estig a munkám és a futball teszi ki az életemet. Ami pedig a gólomat illeti, ha nagy ritkán betalálok, akkor azt rendre fejjel teszem, így volt ez előző csapatomban, az Újfehértónál is, amelynek színeiben a legutóbbi bajnokságban három találatot értem el. Védekező középpályásként számomra sokkal fontosabb, hogy miénk a legkevesebb kapott gól a mezőnyben, eddig mindössze négyszer rezgett a hálónk, ami alapján talán kijelenthető: a labdaszerzésért és a bekkelésért felelő emberek jól teszik a dolgukat a csapaton belül. A magam részéről elsősorban erre vagyok büszke.

– Bodnár Tibor –
hirdetés