A grúz állami vezetőknek megtiltották a fekete terepjárók használatát

A grúz állami vezetőknek megtiltották a fekete terepjárók használatát
Grúzia – A grúziai kormányfő szerint a feltűnő luxusterepjárók egyrészt dühítik a lakosságot, másrészt rendkívül környezetszennyezők.

Georgij Kvirikasvili miniszterelnök rendeletben szólította fel az állami közhivatalok vezetőit, hogy szolidabb járművekre cseréljék le a szolgálati fekete terepjáróikat. A grúz kormányfő az állami szolgálati gépkocsipark átszervezéséről hozott rendeletre hivatkozik, amelynek lényege a takarékosság és a környezettudatosság.

Kvirikasvili szerint már csak maga a tény, hogy a miniszterek és az állami köztisztviselők méregdrága kocsikkal „villognak”, rendkívül irritálja a lakosságot. Másrészt pedig ezeknek a nagyfogyasztású járműveknek az üzemeltetése az államkasszát is alaposan megterheli.

„Kormányunk a jövőben a gazdaságosabb gépjárművek beszerzésére fogja helyezni a hangsúlyt az állami hivatalok tekintetében, és eltekintünk a luxust szimbolizáló járműpark fenntartásától” – fűzte a kormányfő szavaihoz Ketevan Cihelasvili, az állampolgári jogegyenlőségért felelős államtitkár.

– Palkó István –








hirdetés