A gulyás és a futamgyőzelem is motiválja a Red Bull pilótáit

Max Verstappen már nagyon várja a mogyoródi versenyt, fűti a bizonyítási vágy
Max Verstappen már nagyon várja a mogyoródi versenyt, fűti a bizonyítási vágy - © Fotó: AFP
Hazánk motorsport-temploma igazi lassú, kanyargós, technikás versenypálya.

Ha a győzelmi esélyekkel érkezőket vesszük számba a hét végén esedékes 33. Magyar Nagydíjjal kapcsolatban, mindenképpen kalkulálnunk kell a Red Bull istállóval. Az energiaitalos alakulat RB14 típusjelű, Renault szívvel hajtott autóinak fekszik a Hungaroring, ráadásul mindkét pilótájuk, Max Verstappen és Daniel Ricciardo is extra motivációval száll harcba Mogyoródon.

Hazánk motorsport-temploma igazi lassú, kanyargós, technikás versenypálya: a közkeletű mondás szerint valamelyest segít palástolni a lóerő-deficitet, amely idén is a Red Bull legfőbb Achilles-sarka. Szakértői becslések szerint a Renault 70-80 lóerős hátrányban van a jelenleg etalonnak tartott Ferrari-hajtáslánchoz képest, s nagyjából ugyanennyi a lemaradás a turbós hibridek korszakának kezdete óta legyőzhetetlen Mercedeshez képest is. A pálya karakterisztikája kapóra jön a konstruktőri tabella 3. helyén portyázó formációnak, amely nyerni tudott Monacóban is, azon a helyszínen, ami a sok évtizedes és kissé unalmas mondás szerint a leginkább hasonlít a magyar futam otthonához.

Nem okozott csalódást

– Ez egy olyan pálya, ahol igazán nehéz mesteri teljesítményt nyújtani – nyilatkozta Verstappen, aki eddig sosem okozott csalódást népes szurkolótáborának, amikor nálunk versenyzett: első három itteni fellépése után a holland egy 4. és két 5. helyezéssel büszkélkedhet a Hungaroringről. Noha idén már van egy futamgyőzelme is az Osztrák Nagydíjról, a múlt hétvégi, németországi 4. helyezést kissé csalódásként élte meg, így fűti a bizonyítási vágy: – Bízom benne, hogy Magyarországon jobb formában leszünk. Már nagyon várom ezt a hétvégét – nyilatkozta a bajnoki tabella 6. helyén álló pilóta, aki nem mulasztotta el megjegyezni: rajong Budapestért, s bár fővárosunkat igazi partivárosként jegyzik a világban, még sohasem bulizott nálunk. Megkóstolta viszont a gulyást, amelyet „ízletesnek” tart, s amelyből mindig elfogyaszt „egy jókora adagot, de csak vasárnap este merek nekiülni egy ilyen vacsorának…”

Ricciardo a Kínai Nagydíj megnyerését, valamint a már említett monacói diadalt jegyzi legjobb eredményként idén, az elmúlt hétvégét azonban az erőforrás meghibásodása miatt kieséssel zárta. Mogyoródi céljait nem lehet félreérteni:

– Bízom abban, hogy meg tudom nyerni a futamot. Jól jönne egy újabb siker, ráadásul így egy igazán jó eredménnyel vonulhatnék el a nyári szünetre! – fogalmazott a pilóta, akinek pedigréjéhez hozzátartozik egy hungaroringi győzelem is a 2014-es, emlékezetes esős futamról. Az ausztrál egyébként nem csak a pályán, hanem azon kívül is szolgálhat érdekességgel: noha a karrierje eddigi talán legjobb formájában lévő versenyzőről hosszú hónapokon át pletykálták, hogy olyan csapatokkal tárgyal, mint a Mercedes és a Ferrari, a piac alakulása alapján (a csillagosok hosszabbítottak pilótáikkal, a vörösöknél pedig, ha lesz is váltás, nem vele tervezik a jövőt) biztosra vehető, hogy marad a Red Bull kötelékében. Hockenheimben a csapat vezérei utalásokat is tettek erre, így minden esély megvan rá, hogy az új kontraktust éppen nálunk jelentik majd be.

– Mészáros Sándor –

Címkék: , ,


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés