Helyi közélet

2016.08.04. 12:04

MSZP-sajtótájékoztató: A jégkárosultak nem várhatják a telet egy fűthetetlen házban!

Nyíregyháza - A júniusi jégeső károsultjainak megsegítését szorgalmazta csütörtöki sajtótájékoztatóján Csabai Lászlóné. - Reméltük, hogy augusztusra megoldódik a probléma, amelyet a megyénk keleti részét sújtó jégverés okozott – fogalmazott a szocialisták megyei alelnöke.

Nyíregyháza - A júniusi jégeső károsultjainak megsegítését szorgalmazta csütörtöki sajtótájékoztatóján Csabai Lászlóné. - Reméltük, hogy augusztusra megoldódik a probléma, amelyet a megyénk keleti részét sújtó jégverés okozott – fogalmazott a szocialisták megyei alelnöke. - Részben így is történt; az önkormányzati ingatlanok helyreállításához a Belügyminisztérium biztosította a fedezetet, a magánemberek viszont magukra maradtak. A ponyvával, fóliával fedett házak helyreállításához 600 ezer és egymillió forint közötti összegre lenne szükség, ezt pedig esélyük sincs kigazdálkodni a tulajdonosoknak egy olyan megyében, ahol - az első negyedéves adatok szerint - az egy főre eső jövedelem 45 százalékkal alacsonyabb az országos átlagnál. A helyzetüket tovább nehezíti, hogy a jég a terményüket is tönkretette. Kérjük a megye fideszes országgyűlési képviselőit, hogy segítsenek, az érintett települések kapjanak segélyalapot. Ezek az emberek nem várhatják a telet egy fűthetetlen házban! – figyelmeztetett Csabai Lászlóné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában