szon-sportoldal

2016.10.27. 09:08

Fáradtan bár, de törve nem!

Nyíregyháza - A magyar válogatott pénteken, Nyíregyházán játssza a finnek elleni zárómeccset.

Nyíregyháza - A magyar válogatott pénteken, Nyíregyházán játssza a finnek elleni zárómeccset.

A magyar amatőr válogatott nagyot futballozott Kisvárdán: hatot hintett Azerbajdzsánnak az Európa-bajnoki selejtező csoportkör második mérkőzésén. A Gerliczki Máté, Kiss Gábor edzőpáros irányította együttes most sajnálhatja csak igazán, hogy az előzetesen legjobbnak tartott horvátok ellen kezdte a sorozatot, akik bebizonyították, nem véletlenül verekedték el magukat az előző kiírásban a döntőig. Kedvező menetrend esetén ugyanis lehetség adódott volna a tüzetesebb feltérképezésre, így talán szorosabb csatára kényszeríthették volna a délszlávokat. A horvátok ugyanis a mieink után a finneket is elkalapálták (5–0), így pénteki zárófordulóban a mezőnyből kilógó azeriekkel szemben már gyakorlatilag csoportelsőként, a továbbjutás tudatában lépnek pályára Kisvárdán.

A magyarok utolsó fellépésén immár a második hely megszerzése a tét, ehhez a finnek elleni összecsapáson a döntetlen is elegendő. Persze, nem erre fognak játszani – Nyíregyházán. Merthogy a búcsúmeccset a Városi Stadionban rendezik (kezdés: 13 óra)

– Nincs már értelme a sorsoláson rágódni, az már soha nem derül ki, hogy szerencsésebb esetben miként alakult volna számunkra a torna – zárta rövidre a témát Gerliczki Máté. – Tartom magam ahhoz, amit a horvátok elleni meccset követően mondtam, vagyis ahhoz, szeretnénk mindkét hátralévő fellépést megnyerni, az elsőt ugyebár sikerült, a finnekkel szemben természetesen ugyanez a terv. Őket ismerjük, láttuk az eddigi két mérkőzésük felvételét, tudjuk, mire számíthatunk. A hangulatot nyilván feldobta az azeriek legyőzése, ugyanakkor hozzáteszem, nagyon fáradtak a fiúk: három nap alatt két találkozót vívtak mély talajú pályán, ami profi futballistáknak is becsületére válna, ők pedig mégis csak megyei bajnokságban szerepelnek. Ettől függetlenül a második helyet mindenképpen meg akarjuk szerezni, ez azt gondolom, szép eredmény lenne.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!