A gyász mellett győzelmi remények

A gyász mellett győzelmi remények
© Az édesapját elveszítő Fodor Andrásért (a labdával) is játszanak a kisvárdai futballisták Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárdára a Jászberény, Nyírbátorba a Gyöngyös látogat a labdarúgó NB III szombati játéknapján.

Azzal, hogy a kisvárdaiak egymást követő második meccsüket is hazai pályán játsszák, összeért a két megyebeli NB III-as csapatunk sorsolása, és innentől kezdve jó ideig párhuzamosan haladnak egymás mellett – már, ami a pályaválasztást illeti.

Szombat (kezdés: 16.30)

Kisvárda Master Good–Jászberényi FC

Révész Attila, kisvárdai szakmai igazgató: – Sajnálatos esemény nehezítette a felkészülésünket, hiszen szerdán váratlanul elhunyt Fodor András édesapja. Játékosunk mellett mindenkit megviselt a hír az öltözőn belül, azokat különösen, akik közel állnak Andrishoz. Természetesen minden segítséget megadunk középpályásunknak, ezt szeretnénk bizonyítani a pályán is.

Csak a pénteki temetés után derül ki, hogy csapatunk erőssége ezek után vállalja-e a játékot. Ilyenkor tudatosul az emberben, hogy vannak fontosabb dolgok, mint a futball, de készülnünk kell a Jászberényből is, amely nagy önbizalommal érkezik hozzánk, hiszen ebben a naptári évben játszott tizenhat mérkőzése közül tizenötöt megnyert. Ez még akkor is nagy önbizalmat kölcsönöz nekik, ha a tavaszt még a megyei bajnokságban töltötték. Kezdjük megszokni, hogy ellenünk mindenki kettőzött erővel küzd, várhatóan most is így lesz, de hazai pályán nem is lehet más célunk, mint a győzelem megszerzése.

Nyírbátori FC–Gyönygösi AK

Kovács János, nyírbátori edző: – Remélem javulni tudunk annyit, hogy győzni tudjunk a velünk hasonló erőt képviselő gyöngyösiek ellen. A társaság jól dolgozott a héten, azt várom, hogy ennek az eredménye a mérkőzésen is látszódni fog. Igen, ki lehet jelenteni, hogy győzelmi kényszerben vagyunk, mert hazai pályán még nem nyertünk, és játékban bizonyítottuk ugyan, hogy a középmezőnyben a helyünk, de nyerni is kellene a pozíció stabilizálásához. Minden a helyzetkihasználáson fog múlni, bízom benne, hogy a játékunk hasonlóan jó lesz, mint Cigándon.

(Bővebben a Kelet-Magyarország 2014. szeptember 6-i számában.)








hirdetés