A gyors pályán Marci kezdi a meccset

A gyors pályán Marci kezdi a meccset
Fucsovics Mártont mindhárom napra benevezték a magyarok a Moldova elleni Davis-kupa-mérkőzésen. „Jobban vagyok, mind a három nap játszok” – jött az üzenet még szerda este Kisinyovból Fucsovics Mártontól.

Ezt alátámasztandó, a múlt héten még comb- és könyöksérüléssel bajlódó nyíregyházi teniszező neve is feltűnt a Moldova elleni hétvégi idegenbeli Davis-kupa-mérkőzés nevezési lapján.

A csütörtökön kora délután megtartott ceremónián kiderült, hogy a világranglista-helyezésén 22 pozíciót javító, immár a 420. (ez karrierje eddigi legmagasabb pozíciója) helyen álló Fucsovics Márton kezdi a pénteki programot a hazaiak második számú versenyzője, a 19 éves Maxim Dubarenco (525.) ellen. A nap második egyes mérkőzését a moldovaiak első számú játékosa, a 23 éves Radu Albot (225.) vívja a magyarok újonca, Filipenko Viktor (805.) ellen. A mieink a Fucsovics, Gödry Levente duót nevezték a szombati párosra, vasárnap pedig Marci a második meccset vívja Albot ellen.

A mérkőzést Kisinyovban egy atlétikai pályára terített kemény borításon vívják, ami Fucsovicsnak kedvez, hiszen ő köztudottan kedveli a gyors pályát. Az euro-afrikai zóna II-es csoportjának idei első fordulós mérkőzésén mindkét válogatottnak akad hiányzója, hiszen a moldovaiak Roman Borvanov (350.), míg a magyarok Balázs Attila (267.) szolgálataitól kénytelenek eltekinteni.
hirdetés