A győzelem lebeg a Loki szeme előtt

Akt.:
Tóvizi Petra (pirosban) góljaira nagy szükség lesz a Kisvárda ellen
Tóvizi Petra (pirosban) góljaira nagy szükség lesz a Kisvárda ellen - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Bár kemény csatára számít, Tóvizi Petra a két ponttal lenne elégedett a lefújás után.

Péntek este újabb hazai keleti rangadó vár a DVSC Schaeffler együttesére a K&H női kézilabdaligában. A múlt vasárnapi győri vereség után itt a lehetőség, hogy tovább folytassa a pontgyűjtést Pal Oldrup Jensen csapata.

– A vasárnapi találkozót két részre lehet osztani; sajnos beragadtunk az elején, nem sikerültek a megoldásaink, ráadásul Kiss Éva kivédte a szemünket, ők pedig a lerohanásokból könnyű gólokat szereztek – elevenítette fel a bajnok elleni találkozót Tóvizi Petra, a Loki beállója. – A második félidőben higgadtabban is játszottunk, az már sokkal jobban nézett ki.

Sok külföldi

Péntek este máris itt a lehetőség a javításra, a nyáron szintén alaposan átalakult Kisvárda érkezik a Hódosba.

– Szoros mérkőzésre számítok, mert a várdaiak jó formát mutatnak. A két klub más utat jár be, mi próbálunk építeni a magyar játékosokra és szerencsére ránk, fiatalokra is számítanak, a Kisvárda keretét pedig javarészt idegenlégiósok alkotják. A szabolcsiaknál leginkább Marija Hakunova, Aneta Benko, vagy éppen Horváth-Pásztor Bettina számít húzóembernek. Betti számára valószínűleg presztízskérdés lesz a találkozó, de itthon én csak a győzelemben gondolkodom, meg kell szereznünk a két pontot – fogadkozott a Debrecen junior-világbajnok játékosa.

Mindig jó szívvel

A nyáron épp Debrecenből igazolt Kisvárdára Horváth-Pásztor Bettina. A Debrecenben nevelkedett közönségkedvenc kapus elmondta, mindig jó érzésekkel tér vissza a városba.

– Legutóbb négy idényt töltöttem a Lokinál, szeretem a várost, és remek időszakot töltöttem ott. Próbáltam úgy készülni a pénteki találkozóra, mint egy átlagos meccsre, de biztos, hogy különleges érzésekkel fogok pályára lépni, hiszen a volt csapatomról van szó. Nagyon jó emlékeim vannak, és mindig jó szívvel megyek Debrecenbe, imádtam a Hódos hangulatát, de hatvan percre ezt most félre kell tenni. Remélem, azért a szurkolók jól fogadnak majd.

A DVSC–Kisvárda bajnoki mérkőzést pénteken 18 órától rendezik a Hódosban.

MSZTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés