A győzelemhez kellett néhány kisebb ponty is

Volt mit mérni a verseny végén
Volt mit mérni a verseny végén
Apagy – Szép környezet és jó idő várta a közelmúltban a „Feeder Kupa”-sorozat első fordulójának résztvevőit az apagyi horgásztónál. A versenyre szép számban jelentkeztek még Ukrajnából is a lelkes horgászok. Az éhesebbek regisztrálás után – a szervezők jóvoltából – egy kis „zsíros deszkát” és lila hagymát fogyaszthattak.

Ezt követte a megnyitó, a feeder horgászat szabályainak rövid ismertetése, a sorsolás és a rajthelyek elfoglalása. A 25 horgász három szektorban versenyzett. A résztvevők kezdettől fogva folyamatosan fogták a halakat. Az etetésnek köszönhetően egyre több versenyzőnél dolgoztak a merítő szákok. A küzdelem végére szinte minden résztvevőnek volt hal a tartójában.

A versenyzők kárászokból próbáltak minél többet zsákmányolni, de a győzelemhez kellett egy pár kisebb ponty is. A fogási eredmények jól tükrözték a tóban lévő halbőséget, hisz több mint 110 kg volt az összfogás. A verseny végére sajnos az időjárás erős széllel nehezítette a résztvevők horgászatát.

Az első három helyezett egy-egy kupát vehetett át, melyet Szilágyi Imre, a verseny szakbizottságának elnöke és Sebők Zsolt, a versenyszakbizottság tagja adott át. Köszönet az Apagyi Horgász­egyesületnek, hogy a megyei szövetség rendelkezésére bocsátották ezt a szép tavat. Külön köszönet illeti Szűcs Tibort, Hornyák Jánost és Sebők Zsoltot az önzetlen segítségért – tájékoztatta lapunkat Szilágyi Imre, a versenyszakbizottság elnöke.

– KM –


Eredmények

1. Magoss Tibor (10 840 g)

2. Kovács László (7005 g)

3. Sveda Tamás (6910 g)
hirdetés