A győztesek először pergettek ezen a tavon

Az egyik zsákmány
Az egyik zsákmány
Penyige – Az idén ősszel ismét megrendezték a Szenke-tavi páros csukafogó pergetőversenyt Penyigén, ahol a horgászok csónakokból indultak a halak felkeresésére. A versenyt megelőzően tizenkét csapat adta le a nevezését.


– Az idei évtől ajándékoztunk egy vándorserleget is a győzteseknek, amelyet a versenytársaik az elkövetkező – valószínűleg 2018 tavaszán ismét megrendezendő – horgászversenyen tudnak majd elhódítani – tájékoztatta lapunkat Orosz András tógazda.

– A verseny 8 órakor kezdődött, előtte volt még egy finom reggeli. Néhány perccel a kezdés után a mérlegelő csónak máris útnak indult, hiszen az első ragadozókat hamar megfogták a versenyzők. A halakat kizárólag hosszúságra mértük. A megmérettetés hat óra múlva ért véget, az eredményhirdetésen az első három helyezett csapatot, valamint a legnagyobb hal kifogóját díjaztuk. Érdekesség, hogy a győztes csengersimai csapat első alkalommal „villantózott” a Szenkén.

A díjak átadása és a közös fotók elkészítése után a verseny résztvevőit egy frissen főzött körömpörkölttel vendégelték meg a szervezők. A kifogott halak természetesen mind visszakerültek a tóba.

A végeredmény

I. hely: Bóné László – Farkas Róbert

II. hely: Farkas Róbert – Farkas Tamás

III. hely: Kiss Levente – Pál Péter

A legnagyobb hal: Csapó Zoltán fogta

KM
hirdetés