A gyrosért beugrott pizzás autó – A baleset, amiről egész Nyíregyháza beszél, de hogy is volt ez?

Akt.:
A gyrosért beugrott pizzás autó – A baleset, amiről egész Nyíregyháza beszél, de hogy is volt ez?
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Mindenki az előzőnapi balesetről beszélt a nyíregyházi Búza téri gyros-os környékén kedden délben. A büfé törzsvendégei szerint a két gépkocsi karambolja elég nagy felfordulást okozott a helyszínen, súlyos sérüléssel szerencsére nem járt az incidens.

Hétfőn dél körül egy személygépkocsi a Búza utcáról, az Árok utca irányába haladt, feltehetően nem biztosított elsőbbséget az idős sofőr, a Rákóczi úton közlekedő pizzafutárnak, amelynek ütközés lett a vége.

– Egy óriási csattanást hallottam, amikor lejöttem a szemközti házból, itt dolgozunk egy kőműves csapattal – idézte fel Zoltán a balesetet. – Akkor láttam, amint egy VW és egy Opel ütközött egymással. Az utóbbi, egy pizzás autó felfutott a járdára és a büfének rohant, miközben egy táblát is kidöntött – mutatta meg a fiatalember a büfé előtti járdaszakaszon a helyszínelés nyomait. – Az pizzás autó megállíthatatlannak tűnt, gyorsan haladt és egyenesen be is hajthatott volna az épületbe, ha nem tartóztatják fel a bejárat előtti díszkövek – mondta el Zoltán.

– Óriási szerencse, hogy a gyros-os napokkal ezelőtt bepakolta a kiülős asztalokat, és nem kávéztak kint a vendégek, mert csúnya balesetet is lehetett volna ebből – csatlakozott a beszélgetéshez Tar Béla, aki szintén szemtanúja volt a balesetnek, s autós szakoktatóként úgy látja, Nyíregyházán van mit javítani a közlekedési morálon. – Az autósok nem követik a szabályokat, nem figyelik a jelzőtáblákat, megpróbálnak megszokásból közlekedni, gyorsan hajtanak, és feszülten ülnek autóba. De a legnagyobb veszélyforrás, amikor valakinek vezetés közben a fülén csüng a telefon – mondta.

Hogy honnan került az út közepére a részeg, aki a baleset után elkezdte irányítani forgalmat, senki sem tudja. A szemtanúk a kiérkező mentőkkel és a két sofőrrel voltak elfoglalva. S mivel a férfi illuminált állapotban volt, nem tudta felmérni, mekkora bajt idézhet elő – mondták a szemtanúk.

– Kalimpált jobbra-balra, az autósok nem tudták, merre közlekedjenek, a rendőrök gyorsan lekapcsolták, így nem volt ideje nagyobb közlekedési galibát okozni – magyarázták többen is.

A rendőrök az ittas személyt előállították, aki úgy tudni, nem volt egyik járműnek sem sofőrje, sem utasa.

KO


Nyíregyháza - Két gépkocsi karambolja okozott kisebb felfordulást a Búza téri piac közelében hétfő dél körül Nyíregyházán. Egy VW és egy Opel ütközött egymással, utóbbi egy pizzás autó felfutva a járdán egy gyros büfének ütközött, miközben egy táblát kidöntött. A rendőrök egy személyt előállítot...
hirdetés