Járvány

2020.06.09. 22:04

Minden pályázónak jut pénz a Kisfaludy-programban

A pályázat 60 milliárd forintos keretösszegére július 15-éig jelentkezhetnek a legfeljebb nyolc szobát üzemeltető vidéki vállalkozások.

Alsópáhok, 2020. május 19. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója beszédet mond a Kolping Hotel fejlesztéseinek átadása és a Bobo Fun Kalandpark ünnepélyes alapkõletétele alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Alsópáhokon 2020. május 19-én. Guller Zoltán közölte, hogy a magyarországi szálláshelyek teljes körû felújítását célzó program utolsó szakaszára, valamint további turisztikai fejlesztésekre újabb 150 milliárd forintot biztosít a kormány. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A Kisfaludy-programban minden pályázónak jut pénz, aki időben és hibátlanul beadja a szükséges dokumentumokat – erről beszélt Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán kedd este.

A vidéki Magyarország összes 8 szoba alatti szálláshelyének szól a pályázat. Mintegy 28 ezer potenciális pályázó kaphat szobánként egymillió forintos vissza nem térítendő, önerő nélküli támogatást.

A pénzt még ezen a nyáron folyósítják és még idén fel kell használni – mondta a vezérigazgató.

A támogatást elsősorban felújításra, korszerűsítésre, eszközbeszerzésre lehet használni, gyakorlatilag mindenre, ami nem forgóeszköz.

„A minőségi fejlesztés mindannyiunk érdeke, eddig több mint 11 ezer pályázatot fogadtak be összesen 33 milliárd forint értékben” – tette hozzá.

Közölte, július közepéig lehet pályázni, tehát még van idő, nem kell kapkodni. Fontos viszont, hogy hibátlan legyen a pályázat, mert hiánypótlásra nincs lehetőség – figyelmeztetett a vezérigazgató.

A pályázat 60 milliárd forintos keretösszegére július 15-éig jelentkezhetnek a legfeljebb nyolc szobát üzemeltető vidéki vállalkozások.

A pályázat elektronikus benyújtása után postán kell elküldeni a kinyomtatott aláírt dokumentumot, az ingatlan tulajdoni lapját, és a működési engedély másolatát.

A pályázók a kisfaludyprogram.hu honlapján kaphatnak további segítséget a sikeres pályázáshoz.

Borítókép: Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában