A halakat nem zavarta a szél, jöttek és jöttek

Akt.:
Zábrák Zsolt fogta a legnagyobb halat
Zábrák Zsolt fogta a legnagyobb halat
Nyírtelek, Oros – Negyvenegy horgász gyűlt össze a napokban az orosi Erdélyi Major horgásztaván az egyik kora reggel.

De minek!? Az eredeti terv szerint a Nyírteleki Sporthorgász és Természetvédő Egyesület versenyére neveztek fancsali arccal, de ugye az a fránya időjárás! 30 km-es szél, 7 Celsius-fok, mogorva felhők, süllyedő légnyomás.
Ideális idő barlangászáshoz, esetleg pincelátogatáshoz, de horgászni ilyenkor csak a fanatikusok mennek.
Dankó Mihály elnök megnyitóját követően egyperces néma főhajtással emlékeztünk meg a közelmúltban elhunyt Csizmarik József és Tarsoly József horgásztársunkról. A sorsolás után mindenki igyekezett elfoglalni a helyét. Ilyenkor mindig nagy a kapkodás, hogy kezdésre minden a helyére kerüljön.
Aztán nyolc órakor elkezdődött a csoda. Az első halra három percet kellett várni. Itt is, ott is hajlott a bot, dolgozott a merítőháló. A mérlegelők alig győzték a munkát. Erre senki nem számított. A halakat nem érdekelte az időjárás, és egymás után jelentkeztek a horgainkon. Talán tudták, hogy visszaengedjük őket, és ezért csinálnak nekünk egy jó napot. Sikerült nekik.

Greskó Zoltán egyik fogása

Sajnos, a szél délután egyre fokozódott, az eső is eleredt, így a vezetőség a tervezettnél két órával hamarabb vetett véget a versenynek – tájékoztatta szerkesztőségünket Komári Géza.

KM

A verseny eredménye

1. Greskó Zoltán (41,83 kg), 2. Szalanics Csaba (33,43 kg), Zábrák Zsolt (25,61 kg), 4. Greskó Attila (17,24 kg), 5. Izsó Lajos (13,91 kg)

A legtöbb halat Greskó Zoltán fogta (12 darab), a legnagyobbat Zábrák Zsolt (6,9 kilogramm), a legkisebbet Komári Géza (1,3 kilogramm). A 64 darab kifogott ponty összsúlya 244,52 kilogramm volt.
hirdetés