A hangszerek szerepe a játék közben

A hangszerek szerepe a játék közben
A gyermekek fejlődésében a zene, hangszerek, még ha csak egy kszilofon is van szó rengeteget számítanak a képességek fejlődésének tekintetében.

A hangok, a zene, a dallamok a gondolkodásunk szerves részei. Egyes ókori szerzők szerint, a zene megfelelője a matematika, és még a nyelv sem képes olyan szinten megjelölni, tükrözni, vagy leírni a dolgokat, amelyek körülvesznek minket, mint a zene. Ezek alapján mondhatjuk, hogy a zene a legmagasabb szintű kommunikáció, amivel az önkifejezésünk a leginkább megvalósítható. Sokan mást gondolnak erről, de az igazság, ahogy az mindig is lenni szokott, valahol a kettő között található.

Egy gyermek, már korán, kifejezi azt a képességét, hogy fogékony-e a zenére, vagy sem, zenész lesz-e belőle vagy nem. Az biztos, hogy ha belegondolunk, hogy a hangok milyen fontosak egy gyermek életében, akkor bizony azt látjuk, hogy már a csörgőkből is többfélét találunk, ami a hanghatást illeti. Sőt az is biztos, hogy a gyerek számára csörgő és csörgő között is óriási különbség van, hiszen egyedi ízléséből fakad majd, melyiket tűri meg, melyik nyugtatja, vagy idegesíti őt.

Gyermeink számára, már rengeteg játék hangszer kapható egészen a kicsi kortól a nagyobb, ovódáskorú játékokig, minden olyan eszköz, amellyel hangok generálhatóak, érdekesek a gyermekek számára, az alkotás egy új típusát találják meg bennük. Az, amikor egy gyermek hangokat, esetleg dallamokat hoz létre, és saját fülével hallja, a világ egy specifikus szegmensét tárja fel, melyben vagy elmélyülten, vagy felületesen, de mindenképpen egyfajta kiteljesedését találja meg.

 

Címkék: ,







hirdetés