Fatum-Nyíregyháza

2020.02.03. 17:44

Nagyot álmodtak, bravúr lett belőle

A Fatum-Nyíregyháza egy remek hangulatú meccsen, jó játékkal győzte le a Békéscsabát.

Genesis Francescóék (5) kétszer is a játszma végjátékában fordítottak

Fotó: Pusztai Sándor

Akárhányadik helyen álljon a Békéscsaba, sosem lehet könnyű meccsre számítani ellene. Így van ez akkor is, ha a két csapat őszi összecsapását 3:0-ra a Fatum-Nyíregyháza nyerte. Már csak azért is lett volna felelőtlenség kiindulni az akkori eredményből, mert a csabaiak azóta jelentősen megerősítették a keretüket, érkezett Tanja Grbics, Milagros Collar és Mia Jerkov, a csapatuk így már egyre inkább az előző években megszokotthoz kezd hasonlítani.

Genesis Francescóék (5) kétszer is a játszma végjátékában fordítottak
Fotó: Pusztai Sándor

Alighanem a két együttes múltja, na meg a nyíregyháziak remek szereplése miatt is fergeteges hangulatban kezdődött az ezúttal a Tiszavasvári úti csarnokban rendezett mérkőzés. Hazai szempontból nem épp a legjobban indult a találkozó, a Fatum játékosai nehezen szedték össze a labdákat, a legtöbb békéscsabai ütés messzire elpattant a fogadó kezekről – egy alkalommal azért szerencsésen, így Tóth Fruzsina is pontot szerzett.

Fordítások a végjátékban

A hazaiak Olena Limareva vezetésével 8:8-nál érték utol ellenfelüket, majd Molly Lohman ütésével fordítottak, ám Collar rendkívül eredményes volt, így elszakadni nem sikerült. A végig szoros szettben Pilar Victoriá blokkja jelentett fordulópontot, aztán a vendégek belehibáztak, ezzel előnyt szerzett a Fatum.

A nyíregyháziak rossz nyitásokkal ajándékozták meg ellenfelüket, akiken jól látható volt, hogy minden pont létfontosságú nekik, edzőjük például egy hálóérintésnél nem tudta türtőztetni magát, és dühében a földhöz vágta a mappáját. Hosszú ideig tartó kapaszkodás után egy blokk hozta meg az egyenlítést, majd a fordítást is, az izgalmas végjátékban Inneh-Varga Eliza 25:25-nél jól reagált le egy sáncot, csabai időkérés után pedig győztes pontot ütött.

A harmadik szettben jó kezdés után a Fatum „benyelt” egy-két ászt, ám később hihetetlen lendületbe jött, Molly Lohman jó szerváival és az egyre magabiztosabb támadójátékkal nagy előnyt alakított ki. A kegyelemdöfést Genesis Francesco okos pontja adta meg – a nyíregyháziak nagy győzelemmel zárták az alapszakasz második körét, s mivel a Kaposvár „csak” 3:1-re győzte le a Vasast, a Fatum immáron jobb szettkülönbséggel a tabella élére állt.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában