A háromszoros bajnok visszatér

Ennek a Nissannak a volánja mögött tér majd vissza Grózinger Zsolt
Ennek a Nissannak a volánja mögött tér majd vissza Grózinger Zsolt - © Fotó: magánarchívum
Máriapócs – Grózinger Zsolt is csatába száll az elsőségért az idei legkomolyabb driftversenyen.

Egy nagy kedvenc hiányzott az előző driftes szezon versenyeiről. Tavaly februárban lapunk is beszámolt arról, hogy Grózinger Zsolt kihagyja az elmúlt évadot.

Akkor még a remek pilóta sem tudta, hogy lesz-e egyáltalán folytatás, vagy véget ért a driftes karrierje. Ennek tükrében nem kis és örömteli meglepetés volt olvasni a nevét a hét végi, máriapócsi nemzetközi verseny nevezési listáján. A háromszoros bajnok visszatér, aminek minden bizonnyal nem csak a szimpatikus mátészalkai pilóta szurkolói örülnek.

Felpezsdült a vére

– Az elmúlt évben nagyon sok munkám volt, azért döntöttem úgy, hogy a versenyzést szüneteltetem – kezdte lapunk érdeklődésére Grózinger Zsolt. – Aztán Petri Róbert, akinek eladtam az autómat, csábított arra, hogy segítőként kísérjem el Eb-futamokra. Sajnos ebből nem lett semmi, mert nem készült el az autója. Viszont felpezsdült a vérem, és amikor kiderült, hogy indul a máriapócsi versenyen, úgy döntöttem: én is belevágok, és egy csapatban fogunk indulni.

– Sikerült egy remek autót bérelnem. Én egy Nissan S 13-as géppel versenyeztem, ez S 14-es, két hengerrel kevesebbel rendelkezik, mint az enyém volt, 550 lóerős és 650 newtonméter nyomatékkal bír. Egyelőre ez a verseny szerepel a terveim között, bár az mindenképpen biztató, hogy korábbi támogatóim jelezték: ismét mögém állnának. Például miután a nevezési listát meglátta korábbi támogatóm, a PumpiTtrans ügyvezetője, azonnal hívott, hogy ugyanúgy szeretne támogatni, mint régen! Az Oláh Gumi is jelezte az együttműködését. Hajlok a folytatásra én is, ám ez azért nem ilyen egyszerű.

Minden stimmeljen

– Az a legfontosabb, hogy a hétvégi nagy versenyen ismét minden stimmeljen. Természetesen nyerni szeretnék, bízom benne, hogy a két henger hiányát a tudásommal sikerült pótolni – így Grózinger Zsolt.

Miként arról már beszámoltunk, szombaton és vasárnap az idei legkomolyabb hazai driftversenynek ad otthont a máriapócsi RabócsiRing.
A magyar mellett a román és lengyel bajnokság, illetve a közép-európai bajnokság fordulója is lesz a találkozó, amelyen hetvenkilenc pilóta ül majd a jobbnál jobb autókba.

Menetrend

Szombat

9-10:30: Pro / Pro2 edzés

13:30-16:30: Pro / Pro2 edzés (tsuiso)

16:30-19:30: Pro / Pro2 edzés

20-20:30: versneyzői felvonulás

21-03: Parti

Vasárnap

8-11: Pro2/Pro kvalifikáció

12-14:30: Pro2 Top 16 / 8 / döntő

14:30-17: Pro top 32 / 16 / Top 8 és döntő

20-20:30: Eredményhirdetés

KM-ML
hirdetés