A határidő előtt elkészült a Mező utcai csomópont

A határidő előtt elkészült a Mező utcai csomópont
© Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Noha az év végére ígérték az átadást, a közlekedők már hetek óta használhatják a kibővített, felújított Mező utcai csomópontot. Az ünnepélyes ceremóniára csütörtökön délután került sor, amely bővelkedett a fordulatokban, hiszen a pódium közelében a megnövekedett áteresztőképesség révén gyorsabban kanyarodhattak az autósok.

– Örömmel jelenthetem be, hogy kész az átépítés – nyugtázta dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere. – Három éve jeleztük, hogy a közlekedés fejlesztése Nyíregyházán prioritást élvez. Az utóbbi években a Tiszavasvári útig elkészült a sztráda nyugati elkerülője, emellett négysávos lett a Szegfű utca, körforgalom létesült a víztoronynál, megújult a Debreceni-Kígyó utcai csomópont, jövőre pedig tovább fejlesztünk. Jól látszik, hogy most is mennyivel jobban lehet áthaladni a Mező utcai kereszteződésen. Köszönet a Modern Városok Programja keretében megvalósuló beruházás összes résztvevőjének!

– Nyíregyháza mellett a térség életében is nagy jelentősége van a beruházásnak. Az átépítésnek köszönhetően a tiszavasvári járásban élők, a nagycserkesziek, a bokortanyaiak és a kertvárosiak is könnyebben juthatnak be a városközpontba. Leteszteltem: csúcsforgalomban az eddiginél jóval gyorsabban lehet haladni. A környezetszennyezés is csökken és remélhetőleg a balesetek száma is lényegesen kevesebb lesz. Szívből gratulálok a kivitelezőknek! – közölte dr. Vinnai Győző, a 2. sz. választókerület parlamenti képviselője.

– A közműkiváltások sok időt vettek igénybe. Utána az alapkőletételnél vállalást tettünk, és az ígéret szép szó – fűzte hozzá Pántya József, a beruházó NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója, nyomatékosítva, hogy a szerződéses határidő előtt adták át az új csomópontot. – Új sávok is kiépültek: a Bethlen utca nyugati és keleti ágai is egy-egy sávval bővültek, így a nyugati irányból két egyenes, egy külön balra és egy külön jobbra sáv, valamint két fogadó sáv segíti immár a közlekedőket, a Vasgyár utcai ágon is külön jobbra kanyarodó sáv létesült. Nemsokára újra találkozunk Nyíregyháza polgármesterével, annak a nyugati elkerülő folytatása lesz az aktualitása – mutatott a közeljövőbe Pántya József.

KM–LTL
hirdetés