A határőrök ma is büszkék védőszentjükre

Az emlékezőbeszédet hallgatja a résztvevők egy csoportja
Az emlékezőbeszédet hallgatja a résztvevők egy csoportja - © Fotó: olvasónktól
Nyírbátor – A volt határőrségre és annak védőszentjére, I. Lászlóra emlékeztek a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjasai Egyesület tagjai, valamint a rendőrség állományában ma is aktív szolgálatot teljesítő határőrök a napokban.

Vincze István emlékező beszédében kiemelte: az egykori határőröket összekapcsolja az a közös élmény- és érzelemvilág, amely a határőrségen kívül egyetlen más szervezetre sem jellemző. A rendőrség imázsát növeli az integrálódott határőr-állomány hivatástudata, jó szakmai felkészültsége és intézkedőképessége.

Szent László építette ki az első szilárd határőrizeti rendszert, amelynek alapja a 78 vármegye volt. A határőrök ma is büszkék a védőszentjükre, s ápolják a vele kapcsolatos nemes hagyományokat. A kopjafánál, amelyet a nyugdíjas egyesület állíttatott, koszorút helyeztek el a résztvevők.

– KM –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés